perjantai 21. maaliskuuta 2008

Mämmistä ja suklaasta sieniin ja yrtteihin


Valokuvasin tänään keittiömme parasta kohtaa, eli noin metri kertaa metri kokoista avohyllyä. Sen hyllyillä majailevat kaikki yrtit, kahvit, teet, mausteet ja kuivatut sienet. Aurinko paistoi somasti, joten lenkkeilin poikaystäväni luokse hakemaan kameran piuhat, jotta saisin kuvat koneelle.

Jos mämmin ja suklaan syönnin ohessa alkaa tehdä mieli kunnon ruokaa, suosittelen peruna-sienivuokaa. Tein sellaista ensimmäisen kerran muutama päivä sitten, kun asuintoveri U oli lämmittänyt leivinuunia leipoakseen Runebergin torttuja ja omenapiirakkaa. Minun vastuulleni kaatuu tässä talossa yleensä tuo lämmin ruoka - johtuen myös siitä, että tykkään kokkailla.


PERUNA-SIENIVUOKA
tästä tuli kolmelle hlölle runsaasti syötävää

perunoita
1-2 sipulia
5 valkosipulin kynttä (tai riippuen makumieltymyksistä)
3-4 dl metsäsieniä
papuja
soijakastiketta
paljon yrttejä, esim. timjamia, basilikaa, oreganoa
1 purkki kaurakermaa

* Laita kuivatut sienet likoamaan pieneen määrään vettä. (Tässä voinee hätätapauksessa käyttää myös herkkusieniä, mutta ei ole yhtä terveellistä ja hyvää. Niitä ei luonnollisestikaan tarvitse liottaa.)
* pilko perunat, sipulit ja valkosipulit uunivuokaan
* lisää sienet, pavut, kerma ja mausteet
* paista uunissa n. 200-250 asteessa kunnes perunat ovat pehmeitä, eli n. tunti

Meillä on papuja yleensä aina pakastimessa pienissä rasioissa, jotta niitä voi sieltä tarpeen tullen heittää ruokaan proteiininlähteiksi. Voisin myöhemmin laittaa tänne pavunkäyttövinkkejä, koska kuivattujen papujen käyttö voi monesta tuntua vaikealta tai on jopa täysin vierasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hippejä?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...