maanantai 24. maaliskuuta 2008

Oranssia ja vihreää


Koska äitini ruokakaappien sisältö on rajallinen, tein pääsiäsilomalla melko yksinkertaista ruokaa: linssimuhennosta. Se oli suosikkiruokani, kun 16-vuotiaana aloin opetella ruoanlaittoa. Risetti-merkkisten punaisten linssien paketissa on oikein hyvä ohje, mutta koska nämä linssit olivat nyt GoGreeniä, niin tein tämän puoliksi improvisoiden, puoliksi ulkomuistista.

Linssit sisältävät runsaasti rautaa ja proteiinia. Tähän voi lisätä jotain vihanneksia jos mieli tekee, mutta minusta se on tosi hyvää noinkin. Yleensä laitan kyllä lisäksi perunoita palasina ja hieman enemmän vettä. Siten tulee vähän keittomaisempaa.


YKSINKERTAINEN LINSSIMUHENNOS

1 sipuli
2-3 dl punaisia linssejä
n. 3 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
yrttisuolaa
pippuria
basilikaa

* pilko sipuli ja kuullota sitä kattilassa
* huuhtele linssit
* lisää vesi ja linssit, anna kiehua 10 min
* lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kiehua vielä 10 min

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...