keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Taivaallinen löytö

Härregud! Asuintoveri U löysi Ekolo-kaupasta vegaanista maitosuklaata, valkosuklaata ja tryffelisuklaata! Uskomattoman ihanaa.


Valkosuklaa on ehkä hieman mautonta: se maistuu lähinnä kovalta, makealta rasvalta, mutta kyllä se makeanhimon selättää. Toisaalta en itse ole koskaan hirveästi edes tykännyt valkosuklaasta.


Maitosuklaa on suunnilleen saman makuista kuin Reilun kaupan maitosuklaa. Näistä kumpikaan ei kyllä vedä vertoja Fazerin siniselle, mutta yritän unohtaa sen.


Ja tämä tryffelisuklaa on suunnilleen saman makuista kuin mikä tahansa tryffelisuklaa, vaikka toisaalta arvostelukykyni saattaa olla hieman heikko. En ole nähkääs vähään aikaan syönyt ihan oikeaa maitosuklaata, vaikka välillä sorrunkin sitä vegaaniustavoitteistani huolimatta maistelemaan.

Paketissa olevien tekstien perusteella voisi luulla, että noissa on käytetty riisimaitoa, mutta esim. tuo maidoton maitosuklaa (joka on näistä parasta, tycker jag) sisältää raakaruokosokeria, kaakaovoita, riisisiirappia, kaakaomassaa, hasselpähkinää, vaniljaa ja suolaa. Eli maitojauhe lienee korvattu tuolla riisisiirapilla. Maitosuklaa ja valkosuklaa ovat luomua ja reilua kauppaa, mutta tuo tryffeli ei taida olla kumpaakaan. Aika kalliita nuo kyllä ovat; 3,90 euroa per levy, mutta aika harvoin tulee käytyä Helsingissä sijaitsevassa Ekolossa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...