torstai 29. toukokuuta 2008

Pahispikaruokaa

Ensimmäinen lämmin ruoka moneen päivään. Ja voi kuinka paljon vaivaa se aiheuttikaan! Puuhella savutti pirusti ja jouduin sammuttamaan tulen ja avaamaan talon kaikki ikkunat ja ovet poistaakseni savun. Kun olin saanut savun vaihdettua happeen, päätin luovuttaa ja tehdä ruoan sähköhellalla.


PAHISWOKKI

1 pss Hälsans Kök soija"jauhelihaa"
1 pss wokkivihanneksia
1 sipuli
paljon currya ja paprikajauhetta
ripaus chiliä ja suolaa

* Paista soijajauheliha ja sipuli mausteiden kanssa.
* Siirrä ne toiseen astiaan ja wokkaa vihannekset mausteiden kanssa.
* Syö.

Meillä on sellaista venäläistä siirapinomaista kastiketta, joka sopi mainiosti tämän kanssa. Eli ehkä ohjeeseen voisi lisätä hieman siirappia..

HUOM, arvon toverit! Hälsans Kökin soijajauheliha on valmistettu Israelissa, joten se ei ole todellakaan mitään eettistä tavaraa, vaikkei sen takia olekaan tapettu eläimiä. Soija on ensin matkannut Etelä-Amerikasta, sitten se on jalostettu Israelissa ja todennäköisesti pakattu Ruotsissa, koska kaikki tekstit ovat ruotsinkielisiä. Meillä on noita pakastimessa useampikin lokakuisten Kasviskekkereiden ylijäämäpaketti, mutta aika harvoin tulee käytettyä. En ihan ymmärrä eroa tämän ja paistetun soijarouheen välillä. Tämä ehkä vain näyttää enemmän jauhelihalta.

Pakastevihannesten ongelma on se, että pakasteet eivät ole kauhean ympäristöystävällisiä. Lisäksi ne ovat kalliita. Olisin aivan hyvin voinut wokata tuoretta parsa- ja kukkakaalia ja paloitella porkkanatkin itse. Sattui tuollainen nyt vaan löytymään pakastimesta. Yleensä en noita ostele, koska ne ovat mielestäni turhia. Mutta tulipahan tehtyä oikein epäfennoruokaa (sipuli oli suomalaista lähiruokaa!).


Näyttää aika samalta kuin jauheliha.

Ps. Yli 2000 kävijää kolmessa kuukaudessa, en olisi uskonut. :O Kiva jos jaksaa kiinnostaa. <3

1 kommentti:

lkl kirjoitti...

Voi ei, nyt sinäkin olet alkanut murehtimaan ruoanlaiton vaivalloisuutta. Anteeksi, että olen levittänyt angstisen ruoanlaiton ilosanomaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...