maanantai 12. toukokuuta 2008

Spelttiä


Tämän oli tarkoitus alun perin olla salaatti, mutta huomasin sen toimivan vallan hyvin myös lämpimänä ruokana. Tähän voisi lisätä pilkottua salaattia, jotta saisi siihen jotain tuorettakin. Nyt tein kaapista löytyvistä jutuista. Kuvaan piti saada omien basilikojen ensimmäiset isot lehdet. Nam. Ja ohella mustapaputahnaa (ks. edellinen merkintä).

SPELTTISALAATTI tai SPELTITTO

keitettyä spelttiä
oliiveja
mustapapuja
sipuli
aurinkokuivattuja tomaatteja
kurkkupikkelsiä
pari omenaa
yrttejä (esim. basilika, timjami)
soijakastiketta

* Pilko ja paista sipuli.
* Pilko omena.
* Sekoita kaikki keskenään ja lisää loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai jotain muuta öljyä.
* Syödään kylmänä, parhaimmillaan oltuaan kylmässä muutaman tunnin maustumassa.

Olin viikonlopun töissä kokkina eräässä saaressa, jossa 17 luontoleirin ohjaajaa kokoontui suunnittelemaan kesän luontoleirejä. Tein mm. tosi hyvää kaali-kookos-curry-kastiketta ohran kanssa. Aion kokeilla lähiaikoina sitä kotonakin, vaikka viikonloppuna se valmistuikin täysin kokeilupohjalta edellispäivän kookos-soijasuikalekastikkeen jämien päälle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...