maanantai 23. kesäkuuta 2008

Muhennoksia

Vaeltelin taas kerran kaupassa maailmantuskan vallassa; ulkomaalaista, kaukaa tuotua, ihan liian tuhdisti pakattua, kotimaista mutta liian kallista, epäluomua, luomua mutta ulkomaista ja liian kallista.. Mitä sitä ihminen voi enää ostaa?

Sitten löysin kotimaisia varhaiskaaleja, nam! Ostin myös kukkakaalia, joskin pakasteena - ei mikään ekopäätös, mutta tuore oli vaan niin pirun kallista vielä. Loput ainekset ruokaan löytyivätkin kodin kuiva-ainekaapista. Siunattua olkoon kommuunielämä ja yhteistalous, jossa kaappeihin kerääntyy kaikenlaista, jota ruoanlaittoa välttelevät asuintoverit eivät tule ikinä hankinnastaan huolimatta käyttäneeksi. Ei tarvitse aina ostaa kaikkia ateriaan tarvittavia aineksia tai suunnitella aterioita ennen kaupassakäyntiä. Onneksi omaan myös improvisointikyvyn.

Nämä ruokakuvani alkavat kyllä pelottavasti muistuttamaan toisiaan; aina jotain sekavaa mömmöä kasassa, jonka korkeimmalla kohdalla kellottaa basilikanlehti tai herneenverso. No, hyvältä maistui kuitenkin!


LINSSI-VARHAISKAALIMUHENNOS

4 perunaa
2 dl vihreitä linssejä
1 pieni varhaiskaali (onnistuu varmasti aikuisestakin kaalista)
kourallinen kukkakaalia
currya
kasvisliemikuutio
soijakastiketta
1 tl siirappia
3 rkl maustamatonta soijajugurttia

* Pilko perunat ja laita ne kattilaan veden, liemikuution ja curryn kanssa niin, että vesi juuri peittää ne. Keitä melkein valmiiksi.
* Keitä linssit erillisessä kattilassa paketin ohjeen mukaan (minun paketissa oli ohje: 2 dl linssejä, 6 dl vettä, keitä 25-30 min).
* Lisää perunoiden joukkoon pilkottu kaali, mausteet ja kukkakaali.
* Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kaikki tuntuu tarpeeksi pehmeältä.
* Lisää kypsät linssit ja hauduta vielä jonkin aikaa.
* Lopuksi sekoita joukkoon jugurtti. (Kuvassa tätä ei ole vielä lisätty, koska keksin sen vasta myöhemmin. Teki maun täyteläisemmäksi.)

Seuraava ruoka on kaikkea muuta kuin lähiruokaa, mutta siitä tuli silti (vai juuri siksi, hehe) tosi hyvää! Emme olleet kommuunin kuiva-ainekaapin ääressä, joten yritimme selvitä mahdollisimman yksinkertaisten ainesten avulla. Kookosmaito-curry-yhdistelmä ei petä ikinä.


PINAATTI-KOOKOSMUHENNOS

1 pss pakastepinaattia
1 sipuli
3 dl punaisia linssejä
1 tlk kookosmaitoa
1 banaani
reilusti currya
suolaa

lisukkeeksi tai joukkoon sekoitettavaksi riisi-ohra-sekoitusta tai jotain muuta viljaa

* Paista sipulit curryn ja öljyn kanssa paistinpannulla.
* Keitä linssit erillisessä kattilassa valmiiksi.
* Lisää sipuleiden joukkoon pinaatit, kookosmaito, pilkottu banaani ja kypsät linssit.
* Mausta ja hauduta vielä hetki.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

haahaa, mun keittiöstä usein myös saapuu kaikkia sekavia muhennoksia ja paistoksia, jotka kuitenkin on just niitä herkkuja.
ja moi, tykkään paljon sun blogista!

kettu kirjoitti...

Kivaa että tykkäät!

Tein taas eilen yhtä vähän erilaista muhennosta, mutta saa nähdä viitsinkö laittaa sitä tänne, kun kerta näyttää kaikki aina ihan samalta. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...