torstai 12. kesäkuuta 2008

Säilykehernaria uudessa muodossa

En tiedä onko tässä bloggaamisessa enää mitään järkeä, koska näytän apinoivan koko ajan Kurpitsamoska-blogia. Tämäkin ohje on sieltä. Löysin meinaan helpolta ja herkulliselta kuulostavan hernepihvien ohjeen, joka menee näin:

HERNEKOTLETIT
(ainakin 5 kotlettia)

1 tlk Pirkka-sarjan luomuhernekeittoa ilman lihaa
sinappia
korppujauhoja leivitykseen
rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen

* Tee esim. puukolla tai ruuvvimeisselillä reikä hernekeittopurkin pohjaan. Avaa tölkki ja puhalla pohjaan tehdystä reiästä hernekeitto yhtenä kappaleena ulos purkista. (Itse avasin tölkin kummatkin päät ja jotenkin keplottelin töhnän ulos purkista.)
* Leikkaa hernariköntsä 5:ksi yhtä suureksi viipaleeksi.
* Voitele viipaleet makusi mukaisella sinapilla ja kierittele korppujauhoissa.
* Paista kotletit pannulla reilussa rasvassa.


Kuulostaa helpolta mutta minulla ainakin meni näihin ikä, terveys ja kärsivällisyys! Ensinnäkin en saanut purkkiin tehtyä reikää, joten avasin sen kokonaan molemmista päistä. Toiseksi sekä sormeni että sinappituubi olivat aivan sinappi-korppujauho-mössössä, kun yritin leivittää kotletteja. Ensimmäisistä tulikin aivan liian paksuja, joten päätin tehdä loput paljon pienemmiksi. Käytännössä siis halkaisin jokaisen valmiiksi leikatun hernekeittosiivun ja muotoilin niistä käsin pienemmän pihvin. Se oli minusta paljon kätevämpää.

Kaikesta yrittämisestä huolimatta näistä tuli karmean näköisiä, mutta kieltämättä maistuivat taivaallisilta! Tein lisukkeeksi perunamuussia (kuorimattomia perunoita, tummansinistä Keijua, kauramaitoa ja suolaa, nam).

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mäkään en ole ikinä käsittänyt tuota reiän tekemistä ja puhaltamista! Olen jopa seurannut vierestä, miten se tehdään, mutta itse en onnistu millään...

Polkkapossu kirjoitti...

Puhaltamalla pois? Vau, en ole ikinä kuullutkaan.

Mari kirjoitti...

Itse poksautin reiän ruuvvimeisseliä ja vasaraa hyödyntämällä ja hernari lurpsahti somasti pois tölkistään juurikin reikään puhaltamalla.

Mutta jee, kiva, että kuitenkin maistui :D

kettu kirjoitti...

Minä onnistuin tylsistyttämään ristipäisen ruuvimeisselin kärjen tuossa puuhassa, joten päätin kokeilla avaamista.

Anonyymi kirjoitti...

No tuota, hernaripurkin pohjaan saa reiän ihan vaikka tölkinavaajalla, vinkvink!

kettu kirjoitti...

Yritin, mut en ehkä vaan osaa tota hommaa nääs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...