tiistai 29. heinäkuuta 2008

Keisarillista

Kaaliruoat ovat yksiä ehdottomista suosikeistani. Kaali maistuu paistettuna tosi hyvältä, sellaiselta makealta ja mehukkaalta ja maukkaalta! Teemme kaaliruokia etenkin talvisin, kun kotimainen kaali on kohtuuhintaista ja yksi harvoista kotimaisista asioista, joita juureksien lisäksi saa talvellakin. Yllä olevassa kuvassa on alla olevan reseptin mukaan tehty kaali, jossa on soijarouheen tilalla rapeaksi paistettua tofua. Lisukkeena ohraa. Itse tykkään kaalin kanssa ihan eniten perunamuusista!

KEISARIN KAALI
(Mukaillen Härkäpapua sarvista -kirjan ohjetta)

kaalia niin paljon että raakana paistinpannu on sitä täynnä
loraus soijakastiketta
1 rkl siirappia
1 rkl (balsami)viinietikkaa
2 dl soijarouhetta
tilkka vettä

* Pilko kaali ja laita se paistumaan pannulle rypsiöljyn kera. Sitä pitää paistaa aika kauan. Kun pannulla on tilaa muullekin, lisää soijarouhe ja sen jälkeen muut ainekset.
* Anna muhia pannulla kunnes kaali on kutistunut eikä ole enää rapsakkaa.
* Keitä lisukkeeksi täysjyväpastaa tai tee perunamuussia!

Jälkkäriksi vaniljavanukasta mustaherukoiden kera. Voisin syödä tätä litran kerralla.. Onko kukaan muuten kokeillut tehdä itse suklaavanukasta? Ajattelin kokeilla joskus toiste lisäämällä tähän ohjeeseen kaakaojauhetta. Iski suunnaton vanukkaanhimo, kun poikaystäväni antoi minulle töihin evääksi kaksi Alpro Soyan suklaavanukasta.. iik ja nam! On vaan kuitenkin niin paljon kivempi tehdä vanukkaansa itse, koska Alpron vanukkaat on pakattu järjettömän epäekologisesti; neljä pientä muovipurnukkaa, joissa on metallikansi ja ympärillä vielä järeä kartonki. Voi voi.

VANILJAKASTIKE/-VANUKAS

5 dl kasvimaitoa (esim. puolet vaniljasoijamaitoa ja puolet kauramaitoa)
n. 2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoa

* Kuumenna maito kattilassa melkein kiehuvaksi. Muista sekoittaa koko ajan, ettei se pala pohjaan.
* Vispilöi joukkoon sokerit.
* Ota kattila hetkeksi pois levyltä. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä tai maitoa, ja vispilöi seos kuuman maidon joukkoon. Laita takaisin hellalle, kunnes ensimmäinen kupla näkyy.
* Jos seos ei mielestäsi suurustunut tarpeeksi ollakseen vanukasta, lisää hieman perunajauhovettä, mutta ole varovainen, ettei koko hommasta tule liisteriä.
* Jäähdytä ja nauti kylmänä - raparperipiirakan kyljessä tai sellaisenaan vaikkapa mustaherukoiden kanssa!

1 kommentti:

Epa kirjoitti...

Hahaa!! Kiitos tästä - olen saanut kuulla hieman piikikkäitä kommentteja kahvipöydässä, kun olen lätrännyt vaniljakastiketta omena-, mustikka-, tai raparperipiirakan päälle oikein urakalla. Nyt voin läträtä vaikka kulhoon, kun teen vaan sakeampaa versiota ja kutsun sitä vanukkaaksi. Kiitos, kiitos...Nerokasta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...