tiistai 22. heinäkuuta 2008

Lasagnea ilman juustoa


Lasagne on käsitetty raskaaksi ja epäterveelliseksi ruoaksi - sehän perinteisesti sisältää jauhelihaa, maidosta tehtyä valkokastiketta ja ihan pirusti juustoa. Rasvaista ja täynnä eläinrasvaa ja huonoja rasvahappoja! Vegaanisesta lasagnesta saa terveellisempää mutta ihan yhtä hyvää (tai ehkä parempaakin; söin viimeksi tavan lasagnea pienenä koulussa, ja silloin vihasin sitä).

Meidän yliopiston ruokalassa vegaaninen lasagne tarkoittaa tavallista lasagnea, johon on jätetty jäljelle ainoastaan lasagnelevyt, porkkanasuikaleet ja tomaattikastike. Lasagnepäivinä en kyllä syö siellä (terveisiä Amicalle)! Sen sijaan soijarouheen ja kaurakerman käyttö saa hyvää aikaan. Koska olin pihi ja ostin vain yhden purkin tomaattimurskaa ja kaurakermaa, tästä ei tullut niin mehevää kuin silloin, jos oikeaoppisesti käyttää molempia kaksi purkkia! Herkullista tuli kuitenkin.

LASAGNE

(vajaa) 1 pkt lasagnelevyjä (täysjyvälevyt on paras valinta, käytin kaapissa olleita pinaattilevyjä. Paketissa on aina myös ohje, sitä voi käyttää soveltuvin osin.)
kourallinen seesaminsiemeniä

tomaattikastike:
2 prk tomaattimurskaa
3-4 dl soijarouhetta (kuivana mitattuna)
1 sipuli
ripaus chiliä
suolaa
yrttejä tai muita mausteita, niin paljon että maistuu hyvältä

valkokastike:
2 prk kaurakermaa
suolaa
timjamia
muutama rkl vehnäjauhoja

* Paista pannulla öljyssä soijarouhetta ja sipulia mausteiden kanssa. Kun ovat valmiit, lisää tomaattimurska.
* Kiehauta kasarissa kaurakerma, mausta ja lisää jauhot niin että suurustuu hieman (oon huono suurustamaan enkä muista tarkalleen ottaen miten tein, siksi näin suurpiirteinen ohje).
* Laita uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä, sitten tomaattikastiketta, sitten valkokastiketta, sitten lasagnelevyjä. Jatka tätä rataa niin kauan kuin sinulla on kastikkeita. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee runsaasti pelkkää valkokastiketta ja seesaminsiemeniä.

3 kommenttia:

emmi2410 kirjoitti...

jos blogimaailmanhöttö kiinnostaa, annoin sinulle timantteja: http://tiffanylta.vuodatus.net/blog/1459802

TiV kirjoitti...

Olen vasta hiljattain tutustunut soijarouheeseen. Hyvältä vaikuttaa ja on muutkin porukat saatu huijattua, kun pikkuhiljaa vähentää jauhelihan määrää korvaamalla sitä rouheella :)! Soijasuikaleita olen kerran kokeillut, keittänyt ja reilusti marinoinut ja curryn makuiseksi soosiksi hämmentänyt. Odotin enemmän..vaikka maku oli "ihan ok", niin piti ihan tsempata ettei tuntunut pahvilta. Pitänee treenata lisää. Täytyypi selailla täältä onko sulla suikalevinkkejä!

kettu kirjoitti...

TiV: Ehkä ainoa soijasuikalejuttu josta olen oikeasti tykännyt tosi paljon on tämä: http://tervehulluus.blogspot.com/search/label/soijasuikaleet

Ehkä voisi kokeilla myös sitä, että laittaa enemmän kasviksia jne. joukkoon, ja sitten vähän vähemmän soijasuikaletta, niin se ei jää niin hallitsevaksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...