sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Mansikka-asioita


Ostin torilta 5 kilon laatikollisen polvijärveläisiä mansikoita, joista pistin suurimman osan (16 pakasterasiallista!) pakkaseen odottelemaan talven aamupuuroja ja marjakiisseleitä. Osa syötiin saman tien ja lopuista tein tänään raparperi-mansikkapaistosta. Sitä voisi kyllä kutsua myös 0,5 desilitran smöglöpaistokseksi, koska ensinnäkin kaikkia aineksia tuntuu tulevan puoli desiä ja koska siitä tulee aika tahmaista ja makeaa - mutta raparperi kyllä tasoittaa, eikä tämä ole liian ällöä.

RAPARPERI-MANSIKKASMÖGLÖ
(Muokaten Härkäpapua sarvista -kirjan s. 165 raparperipaistoksen ohjetta)

vajaa 1 l raparperin paloja
1-2 dl paloiteltuja mansikoita
0,5 dl sokeria
3 rkl siirappia
2 rkl öljyä
2 tl vaniljasokeria

taikina:
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl tavallisia vehnäjauhoja (voiskohan tehdä kokonaan täysjyvistä..?)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
0,5 dl öljyä
1,5 dl vettä

* Sekoita korkeareunaisessa uunivuoassa ensin sokeri, siirappi, vaniljasokeri ja öljy keskenään tasaiseksi ja sitten raparperit ja mansikat joukkoon. Jätä mehustumaan vuokaan siksi aikaa, kun teet taikinan.
* Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään, ja lisää sitten öljy, siirappi ja vesi. Sekoita vain sen verran kuin on tarpeellista. Taikina saa jäädä löysäksi.
* Kaada seos raparperinpalojen päälle ja tasoita pinta.
* Paista uunin alimmalla tasolla 40 minuuttia. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua ja nauti jäätelön kera (minä lorautin kylkeen vaniljasoijamaitoa, toimi hyvin!).


Alussa seos tuoksuu ja näyttää ihanan raikkaalta.

Sitten siitä tulee smöglöä, mutta maistuu hyvältä!

Nautimme myös hieman terästettyä mansikkamaitoa takapihalla viltillä makoillen.

MANSIKKAMAITODRINKKI
(1 lasillinen)

2 dl soijamaitoa (Alpro Soya Light)
n. 4 mansikkaa
loraus kahvilikööriä (esim. Helmi)

* Sekoita ja sano: AH! Voisi toimia soseutettunakin, vaan en ainakaan vielä ole kokeillut.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...