maanantai 7. heinäkuuta 2008

Pyttipannua

Tykkään siitä, kun edellisen päivän ruoista voi keksiä jotain uusia juttuja! Ylijääneet puurot, perunamuusit ja ohralisukkeet sämpylöihin, tomaattikastikkeet lasagneen ja sitä rataa. Olen päässyt soveltamaan näitä pääasiassa ollessani kokkina nuorten luontoleireillä ja eri järjestöjen tapahtumissa. Kotosalla ruokaa ei yleensä jää yli ja jos jää (esim. pastaa tai ohraa), se päätyy koiran herkuiksi. Pyttipannu on yksi sellainen ruoka, mitä pitäisi ehdottomasti tehdä useammin, koska paistetut perunat on ihania!

Tofun rauta-, proteiini- ja rasvaprosentti on jokseenkin samaa luokkaa naudanlihan kanssa, mutta toisin kuin naudanliha, tofu sisältää runsaasti kalsiumia.


TOFU-PYTTIPANNU

edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita (käytin tillillä maustettuja varhaisperunoita)
1 pkt tofua
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
yrttisuolaa
paprikajauhetta

* Paloittele perunat, tofu ja sipuli, ja heitä kaikki paistinpannulle rypsiöljyn kera.
* Paista kunnes ovat paistuneet mukavan paistuneen näköisiksi, mausta paistamisen ohessa.
* Sekaan vielä tuoretta basilikaa ja nam!

5 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Mmmmh, perunat on nin parhaita, harmi vain etä olen laiska keittämään. Kiva perusohje, pitää kokeilla kunhan pääsen tästä paastosta eroon... :D

Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...

Sä oot iahnoikeassa, että pyttipannua pitäis tehdä useammin. Välillä keitän hirveän ison kattilallisen perunoita saadakseni pyttipannua tai ihan vaan paistettuja perunoita.

Nono_Zafra kirjoitti...

y esto que idioma essssssssssssss?

kettu kirjoitti...

Es finés!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...