sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Ruokaisia salaatteja kesälounaaksi


Hain hieman vinkkejä täältä, kun tein viikonlopun aikana pari ruokaisaa salaattia. Tässä tulokset. Molempiin salaatteihin voi lisätä ituja, ne tuovat ihanan raikkaan lisämaun! Yllä olevassa kuvassa on ohrasalaattia, johon olen sekoittanut vihreiden linssien ituja.

KESÄPÄIVÄN OHRASALAATTI

n. 5 dl keitettyä ohraa
1 sipuli
pari tomaattia
pari kourallista silputtua varhaiskaalia tai muuta vihreää salaattia
tuoreita herkkusieniä
hieman kesäkurpitsanpaloja

kastike:

0,5 dl öljyä
1 tl hunajaa
3 rkl balsamiviinietikkaa
yrttejä, esim. basilikaa ja timjamia (kestosuosikkejani)

* Laita pilkotut herkkusienet ja kesäkurpitsat maustumaan kastikkeeseen sillä aikaa, kun keität ohran ja pilkot sipulin, kaalin ja tomaatit. Lopuksi sekoita kaikki ainekset keskenään. Salaatti on parasta oltuaan yön yli jääkaapissa.


TOFU-RAPARPERI-PASTASALAATTI

vajaat puoli kattilallista keitettyä täysjyväpastaa

1 pkt tofua (käytin marinoitua)
1 sipuli
kurkumaa
chilijauhetta

3 raparperin vartta
jotain sieniä (käytin viime kesäisiä kuivattuja herkkutatteja)
2 tl suolaa
3 tl sokeria
1 tl inkivääriä

muutama tomaatti
pari kourallista varhaiskaalia tai muuta vihreää salaattia
loraus balsamiviinietikkaa
paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä (käytin cashew- ja maapähkinöitä, joita sattui olemaan kaapissa)
loraus soijakastiketta
1 maustekurkku
(tuoretta) basilikaa

* Paista pilkottu sipuli ja tofu kurkuman ja chilin kanssa öljyssä, kunnes tofu on ruskettunut. Kaada salaattiastiaan ja heitä pannulle raparperit, sienet, sokeri ja suola ja paista kunnes raparperit ovat kellastuneet, mutta ei ihan hajonneet. Mausta inkiväärillä.
* Sekoita kaikki aineet keitettyyn täysjyväpastaan. Salaatti on parhaimmillaan oltuaan jääkaapissa yön yli. Todella täyttävää ja herkullista!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...