torstai 9. lokakuuta 2008

Bataatti ja potaatti

Olen nyt kyllä aivan ihastunut sosekeittoihin. Näitä tulee tehtyä erilaisilla variaatioilla. Syksyn juurekset ovat niin maukkaita, että mausteita ei tarvitse kuin pikku ripaus. Tykkään myös siitä, että keitot ovat kevyitä ja rasvattomia ruokia (ellei erikseen lisää öljyä tai kermaa). Idut muuten sopivat tähän salaatin korvikkeeksi tosi hyvin.


BATAATTIPOTAATTISOSEKEITTO

1 iso bataatti
1 lanttu
1 palsternakka
perunoita sen verran, että saat keittoa sen verran kuin haluat
2 dl punaisia linssejä
yrttejä (timjamia, basilikaa)
suolaa
(ripaus chiliä)

* Pilko juurekset ja huuhtele linssit.
* Laita kattilaan ja laita vettä niin, että peittyvät juuri ja juuri.
* Keitä pehmeiksi.
* Soseuta, mausta ja maista.

BATAATTI kasvaa luonnonvaraisena Keski- ja Etelä-Amerikassa. Suomessa myytävät bataatit tulevat lähinnä Israelista ja Kiinasta (lähde: kaupassa olen katsellut tuontimaita hintalapuista). Ei siis mitään ekoiluruokaa! En ole koskaan ostanut bataattia, mutta käsittääkseni se on aika kallis ollakseen juures. Käyttämäni oli dyykattu yksilö. Bataatti maistuu makealta, ja sen englanninkielinen nimi onkin sweet potato. Sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä perunan kanssa. Kuoritussa ja keitetyssä bataatissa on runsaasti A-vitamiinia ja kaliumia. Seuraavan kerran, kun eteeni putkahtaa hieno dyykattu bataatti, aion tehdä kaiman bataattikookoskeittoa (CLICK).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joopa joo. Mitä järkeä on syödä rasvatonta ruokaa? Varsinkin kun A-vitamiini vielä sattuu olemaan rasvaliukoinen...

an (kettu) kirjoitti...

Syön päivittäin ruoassani kylmäpuristettua rypsiöljyä, mutta en laita sitä ruokiin, koska se ei tykkää kuumentamisesta. Käytän myös leivän päällä 70% levitettä, rypsiöljyä paistamiseen jne. Että kyllä täällä rasvojakin syödään! Tiedän, että ne ovat osa täysipainoista ruokavaliota.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...