tiistai 14. lokakuuta 2008

Hernehummus


Hummus tehdään perinteisesti kikherneistä, jotka tuodaan Turkista (tai muualta Kaukaa). Kotimainen lähiekoplaaplaa-versio on hummus, joka on tehty keltaisista herneistä! Maistuu ihan samalta, ellei jopa maukkaammalta. Pahoittelen rumaa kuvaa. Hummus on herkullinen vaihtoehto ja vaihtelua margariinille (yök, sitä käytän tosi harvoin) ja tahinille, jota käytän leivän päällä silloin jos syön leipää (liian vähän ottaen huomioon ruokaympyröissä yms. mainitun leipäpalamäärän, mutta toivon saavani kuidun joka-aamuisesta puurostani).

HERNEHUMMUS

keltaisia herneitä yön yli liotettuina ja keitettyinä
muutama valkosipulin kynsi
suolaa
reilusti rypsiöljyä
(kuivattua) persiljaa
timjamia
(jos haluaa niin muitakin mausteita voi laittaa)

* Sekoita kaikki aineet ja soseuta sauvasekoittimella.
* Jos hummus levittyy vaikeasti leivälle, lisää öljyä ja sekoita.

3 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Vaikuttaa kiintoisalta. Taidanpa itsekin kokeilla hernehumusta. Mahani ei kamalasti tykkää kik-herneistä, joten vaikka humuksesta pidänkin, on sen syöminen jäänyt aika vähiin. Tämä voisi olla ratkaisu.

Noppaz kirjoitti...

täytyy testata! =) hummus on ihanaa. (pistin jo herneet likomaan...)

an kirjoitti...

Jos sulla sattuu olemaan sitruunaa, niin suosittelen sen puristamista sekaan! Jäi tästä, koska ei ollut sitruunoita just silloin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...