maanantai 27. lokakuuta 2008

Pähkinäistä

Meidän keittiössämme on usein ruusuja maljakossa. Ruusujen ostaminen ei ole mikään ekoteko tai muutenkaan eettistä, koska ruusujen viljely tapahtuu usein maissa, joissa lapsityövoiman käyttöä ei kontrolloida. Työntekijät myös altistuvat torjuntamyrkyille, eikä ole mitenkään ekoa tuoda kukkia Suomen ulkopuolelta. Kannattaa suosia sesonkikukkia siis, jos haluaa antaa kukkia. Kukkien saaminen on nimittäin ihanaa! Me saamme yleensä kukkia, jotka ovat käyneet roskiksessa, mutta ihan kauniita ne ovat silti ja tuoksuvat ruusulta.


SUOLAPÄHKINÄT

pähkinöitä
(rusinoita)
soijakastiketta

* Paahda pähkinöitä (ja rusinoita, jos haluat paahdettuja rusinoita; maistuu pullanpäällisrusinoilta, nam!) kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada pintaansa hieman väriä.
* Lorauta sekaan hieman soijakastiketta ja sekoita vimmatusti.
* Anna jäähtyä ja nauti.

Ei rasvassa uittamista! Nämä ovat varmasti parempi vaihtoehto kaupan suolassa ja rasvassa uiskenteleville suolapähkinöille, ja maistuvat jopa paremmilta. Soijakastikkeen voisi ehkä sekoittaa jo ennen paahtamista pähkinöiden joukkoon, koska minulle kävi niin, että kaikki pähkinät eivät ole suolaisia. Ja kannattaa olla varovainen soijakastikkeen määrän kanssa, koska saattaa helposti tulla liian suolaista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mielenkiintoinen ohje, testaan kyllä heti kun kerkeän.

Noggis kirjoitti...

Suosittelen et tekee tuon saman mutta paahtaa siemeniä :) Tulee ihan älyttömän hyvää.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...