perjantai 14. marraskuuta 2008

Makaronipyttipannua

Kävin vanhempieni luona, ja se tarkoittaa tofua. Äitini ei ole kovin hyvä tekemään kasvisruokia (äiti jos luet tätä niin rakastan sua siitä huolimatta!), ja hän oli tehnyt minulle "makaronilaatikkoa", joka koostui makaronista, herne-maissi-paprikasta ja soijarouheesta (ja vedestä + kasvisliemikuutiosta). Koska hän oli ostanut minulle myös marinoitua tofua, päätin tehdä jotain oikeaa ruokaa, joka kuitenkin olisi riittävän nopeaa. Olen nimittäin viimeisen viikon istunut hyvin tiiviisti nenä kiinni hallinto-oikeuden tenttikirjassa.


MAKARONIPYTTIPANNU

edellisen päivän lisukemakaronia tms.
marinoitua tofua
sipuli
tomaattipyreetä
Provencen mix -maustesekoitusta tai muita yrttejä
valkosipulia
(suolaa)

* Pilko sipulit ja tofu ja paista niitä öljyssä.
* Lisää muut ainekset ja paista, kunnes näyttää paistuneelta.

Kotona käymisessä parasta on se (ruoan suhteen), että siellä on aina salaatteja. Itse en raaski niitä talvisin ostaa, koska ruukkusalaatit ovat mielestäni aika mitättömiä ravintoarvoiltaan suhteessa siihen, kuinka paljon niiden valmistamiseen kuluu energiaa (kasvihuoneet, kuljettaminen, torjunta-aineet jne.) Myönnettäköön, että niitä on kuitenkin kiva syödä etenkin leivän päällä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...