maanantai 3. marraskuuta 2008

Niille, joilla on puulämmitys (ja ehkä muillekin)


UUNIPUURO

2 dl ohrasuurimoita/kaurahelmiä/puuroriisiä tai kaikkia sekaisin!
5 dl vettä
5 dl kasvimaitoa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria tai -esanssia

* Laita kaikki aineet uuninkestävään kannelliseen astiaan.
* Laita puuro uuniin kunnes se on valmis. Minä annan sen olla uunissani yön yli, koska näillä lämpötiloilla uunissa ei tarvitse lämmittää kuin yksi pesällinen puita, ja siten puuron kypsymiseen menee tovi.


Pahoittelen verraten triviaalia ohjetta. Ehkä sähköuunilliset voivat tehdä tätä päiväsaikaan - sähköuunin lämpötiloista en osaa sanoa, mutta ainekset ja määrät ovat samat. Tämä uunipuuro on niin rakkautta, koska puulämmitteisessä talossa sen tekemiseen ei kulu ollenkaan energiaa.

Tein puuron viimeksi kaapista löytyneitä puuroriisin jämistä yhdistettynä ohraan ja harmittelin, kun puurosta tuli taivaallisen ihanaa verrattuna pelkkään ohrapuuroon. Voisinkohan joskus ostaa hieman luomupuuroriisiä, vai olisiko se kauhean epäeettistä, aloin pohtia..

6 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

Sähköuunissa olen itse tehnyt ja laittanut lämpötilaksi 150-175 astetta. Ja aikaa menee kai noin tunti (joskus on tainnut mennä pitempäänkin), kun olen käyttänyt pelkkää puuroriisiä. Ohraa tai muita en ole vielä kokeillutkaan, mutta kuvittelisin, että ohran kanssa menee pitempään.

Anonyymi kirjoitti...

Puurot on rakkautta <3

an kirjoitti...

Ziriliini: kiitos selvennyksestä!

Anonyymi: Olen samaa mieltä! :-)

tyttism kirjoitti...

moi! tulin vastavierailulle ja samalla jättämään haasteen :) pohdin blogissani hyväntekeväisyyttä, sen eri muotoja yms ja ajattelin, että ehkä sulla saattaisi olla sana hallussa taas kerran :)

Helmi kirjoitti...

Heh, en tietääkseni, mutta ompahan näemmä aika samanlainen. :D Mutta oletko itse havainnut imelää makua? En tajua, ei tämmöstä ennen ole ollut ja ärsyttää, koska uunipuuro on tosi ihanaa onnistuessaan.

an kirjoitti...

Helmi, en ole kyllä huomannut imelää makua. Meillä ainakin leivinuunissa jos laittaa yöksi niin puuro ylikypsyy, kun taas makuuhuoneitten uuneissa on sopiva lämpötila. Lämpötilasta ja ajan pituudesta sen täytyy riippua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...