sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Vahinkoratatouille

Ostin kirppikseltä loistavan, ison wokkipannun 2,50 eurolla. Meillä oli sellainen ennenkin, mutta ajan myötä sen pinta on kulunut ja alkanut ruostua, joten tuo oli todella tarpeellinen löytö. Tavallisella paistinpannulla ei nimittäin pärjää, jos haluaa tehdä ruokaa isommalle poppoolle.

Tein siis vaan jotain muhennosta wokaten luomuruokapiiristä ostettuja lähijuureksia sekä dyykattuja paprikoita ja munakoisoa (wokkipannu toimi moitteettomasti ja vanha joutaa metallinkeräykseen, mutta puuhella savutti ihan tolkuttoman pitkän ajan, kunnes asuintoveri T:n avustuksella sain savun kulkemaan hormiin, ei keittiöön. Lieneeköhän syynä matalapaine..). Sitten keksin että hei, tästähän tulee ratatouillea.
Ratatouille on perinteinen ruokalaji Ranskan Provencen alueelta. Se on kasvismuhennos, joka voidaan tarjota pääruokana (riisin, perunoiden tai leivän kera) tai lisukkeena. Tomaatti on pääaines, muita aineksia ovat sipuli, kesäkurpitsa, munakoiso ja basilika. Lisäksi tarvitaan oliiviöljyä. (Lähde: Wikipedia)


RATATOUILLE-versio

lanttua, palsternakkaa, porkkanaa pieneksi pilkottuna
sipulia paloiteltuna
öljyä
suolaa
chiliä

* Wokkaa juureksia, kunnes ne alkavat olla pehmeitä.

munakoiso paloiteltuna
paprikoita suht isoina palasina

* Lisää joukkoon ja wokkaa niin, että pehmenevät/ruskistuvat hieman.

1 prk tomaattimurskaa
1-2 dl soijarouhetta tai 1 prk papuja
yrttimausteita
pieni loraus balsamicoa
1 rkl siirappia/hunajaa/sokeria

* Lisää tomaattimurska, soijarouhe ja mausteet. Anna hautua noin 15 min.

Lisukkeeksi keitettiin kaapista löytynyttä couscousia (kuskus, siis), jota en ole koskaan ennen tehnyt. Sehän on ravintoarvoiltaan varmaan samaa luokkaa kuin joku durumvehnämakaroni, eli aika turhanpäiväistä. Ihan hyvän makuista kuitenkin.

Tomaattipohjaisissa ruoissa on aivan ehdotonta balsamicon ja jonkin makean yhdistelmä. Laitan sitä myös pitsan tomaattikastikkeeseen. Kokeilkaa.

1 kommentti:

aurélie kirjoitti...

Nam, kuulostaapa hyvältä! Ja pitääpä kokeilla tuota makeaa+balsamicoa tomaattikastikkeeseen, itse menen aina vaan suola+pippur+yrtit-linjalla, oon kyllä kuullut että jotkut laittaa sokeria.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...