tiistai 2. joulukuuta 2008

Juureswokkia

Wokkipannu on ihana keksintö. Tietääkö joku siitä enemmän, että kun väitetään teflonpannulla paistamisen olevan terveydelle haitallista? Koska en ole kuullut moisesta kuin huhuja, olen onnellisesti jatkanut luomujuuresten wokkaamista.

Juurekset ovatkin taas finito, mutta onneksi huomenna on luomuruokapiirin tilausten jakotilaisuus, josta kannan monta kiloa porkkanaa, perunaa ja ruisjauhoja kotiin.


PALSTERNAKKA-KIKHERNEWOKKI

palsternakkoja
porkkanoita
sipulia
rypsiöljyä
suolaa
pippuria
ripaus chiliä

* Wokkaa ja lisää vettä kun näyttää siltä, että muhennos kaipaa lisää nestettä. Öljyäkin saa toki lisätä (minua usein moititaan siitä, että korvaan öljyn vedellä).

yrttimausteita
kuminansiemeniä
keitettyjä kikherneitä (pakastimesta/purkista/jostain)

* Lisää loput mausteet (yrtit ei tykkää liiasta kuumentamisesta, siksi ne kannattaa lisätä ruokiin viimeiseksi) ja kikherneet. Anna hautua vielä hetken (tässä tapauksessa odotin, että kikherneet sulavat, koska otin jo aiemmin keittämiäni pakkasesta).

ps. tosi hyvää, palsternakan maku on ihanan makea

5 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Lue vaikka tämä WWF:n juttu:
http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/factsheet_edited_perfluorinatedchemicals_sep05_kaannos.pdf

Valurautapannu on oikeasti paljon parempi paistamiseen, kuin teflon. Ja se kestää ikuisesti. Palasin niiden käyttäjäksi vajaa vuosi sitten ja harmittaa tosiaan että olen niitä teflonisia käyttänyt ties miten monta vuotta. Wokkipannua ei tietenkään siitä materiaalista tehtynä saa, mutta kai jostain pinnoittamattomasta materiaalista. Mä haluaisin valurautapannun rinnalle sellaisen paksupohjaisen ja korkeareunaisen teräskasarin. Siihen mahtuisi enemmän jotain kastiketta/muhennosta. Mun vanhemmilla on sellainen ja se on ihan toimiva sellaiseen ei niin kovaa paistamista vaativaan ruuanlaittoon.

Oon miettinyt, että kirjoittaisin blogiini noista tefloneista. Tuohduttaa meinaan jossain määrin tämä aihe. :)

Suvi kirjoitti...

Ei toi linkki näykään kokonaan. Laitan sen tähän kolmelle riville jos sitten toimisi. Poista välit. :)

http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/
factsheet_edited_perfluorinatedchemicals
_sep05_kaannos.pdf

an kirjoitti...

Linkki tuli kyllä kokonaisena sähköpostiin, kiitos. Huh, aika harmillista, koska olen niin tykästynyt wokkaamiseen. Teflonpannu myös löytyy varmaan joka ikisestä taloudesta eikä sen terveyshaitoista tiedetä. Wokkaaminen/paistaminen on ihanan helppoa ja saa aikaan hyvän maun, ja tuntuu että kaikkiin muihin pannuihin ruoka tarttuu kiinni. Ehkä joskus voisi kuitenkin investoida valurautapannuun, koska se tosiaan kestää ikuisuuden, ja siihen saakka rajoittaa paistamista niin, ettei nyt ihan joka ruokaa tekisi pannulla.

Suvi kirjoitti...

Kun valurautapannu on kunnolla rasvattu, ei siihen tartu kiinni, eikä paistaminen edes vaadi paljoa öljyä. Jotain vihanneksia voi paistaa vaikka ilman, ei ne tartu. Valurautapannulla tulee ihana paistopinta ja sen kanssa saa käyttää metallisia välineitä, eli vaikka kunnollista lastaa.

Mikään kamalan suuri sijoitus se ei ole. Mun pannu maksoi 20 e. Se on ruotsalainen ja siinä on elinikäinen takuu. (Siis rakenteita koskeva, saahan ton pannun ruostutettua pilalle.)

Kauhea mainospuhe, yritän hillitä itseäni. Mutta se on oikeasti niin hyvä. :) Vaikka teflon ois terveellistä, en siihen enää palaisi.

Anonyymi kirjoitti...

ohje vaikuttaa hyvältä, testaan sitä kunhan ehdin. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...