keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Vegaaninen joulu

Koska olen viimeinkin elämässäni innostunut jouluruokien valmistuksesta (aiempina jouluina olen vain haaveillut siitä ja syönyt lähinnä pelkkää soijamaitoriisipuuroa ja rosollia), ajattelin tehdä tännekin jouluruokamerkintöjä, laitan tagiksi vegaanin joulu joten kaikki postaukset saa näkyviin tuolta aihevalikosta.

Kaupassa myydään valmiita lanttu- ja porkkanasoseita, jotka ovat hyvä valinta kiirehtijälle, joka kuitenkin haluaa tehdä jouluruoat itse, vegaanisesti ja säilöntäaineettomasti. Me dyykkasimme näitä pötkylöitä hirmuisen kasan, joten jouluruokia syödään jo toista viikkoa tässä talossa. (Hinnasta en siis tiedä.) Saa nähdä, mikä ruoka jouluaaton aterialla sitten vielä maistuu.. Hyvää näissä on se, että ne eivät sisällä säilöntäaineita tai muuta epäilyttävää, ja ainakin nämä meidän löytämämme ovat myös lähellä valmistettuja. Täytyy kyllä sanoa, että jos kaupasta ostaisin aineksia, niin ostaisin kokonaisia lanttuja. Mutta joillekin nämä ehkä sopivat.


LANTTULAATIKKO

1 kg valmista lanttusosetta tai pehmeäksi keitettyä & soseutettua lanttua (keittoaika n. 30-60 min)
3 rkl tummansinistä Keijua
pari rkl soijajauhoa
1 dl korppujauhoa tai vehnäjauhoa
2 dl kaurakermaa tai kevytversioon kauramaitoa
1 dl siirappia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

* Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.
* Seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan ja päälle ripotellaan korppujauhoja.
* Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1-2 tuntia.


Nyt huoneeni lämmitysuuniin on menossa seitankinkku, josta saan ohjeen laitettua tänne ehkä huomenna. Kommuunissamme hihittelemme, kun meillä joulu alkoi jo viime viikolla ensimmäisellä lanttulaatikolla, ja jo nyt paistuu kinkku..

Ps. Tässä talossa myös linnut syövät dyykattua ruokaa, nimittäin talipalloja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kiva kun laitoit lanttulaatikon ohjeen. äiti on tosiaan ostanut noita pötkylöitä :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...