torstai 18. joulukuuta 2008

Vegaaninen kinkku


Eilen uunissa paistui eettinen vaihtoehto perinteiselle joulupossulle. Ohje on sekoitus Hannan ohjeesta ja Oikeutta eläimille -järjestön tyypeiltä saamastani ohjeesta. Kannattaa kurkata myös Milla Palomäen sarjakuva-kinkunteko-ohje!

Mukaan voi laittaa myös valkosipulia ja no, melkein mitä vaan maustetta. Yrttejä en kyllä ole kokeillut laittaa. Seitan on siis vehnägluteiinia ja koostumus on varsin lihaisa. Täyttää vatsan kyllä tosi nopeasti, voi olla siis aika tujua ruoansulatuselimistölle.

SEITANKINKKU

4 dl gluteenijauhoja (ainakin Punnitse & Säästästä)
1 dl ravintohiivahiutaleita (luontaistuotekaupoista)
0,5 dl soijajauhoa
2 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
1 tl jeeraa
1 tl mustapippuria

* Sekoitetaan kuivat aineet keskenään.

0,25 dl soijakastiketta
0, 25 dl sinappia
3 rkl rypsiöljyä
3-3,5 dl vettä
(1 rkl tomaattipyrettä tai muuta kastiketta)

* Lisätään loput aineet joukkoon ja sekoitetaan.
* Taikina muotoillaan klöntiksi ja kääritään folioon.
* Paistetaan uunissa 160 asteessa 1,5 tuntia.
* Nautitaan sinapin kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi että kun ois saanu tuota gluteenijauhoa jostakin! luontaistuotekaupassa ei ollu kuullukaan koko aineesta. ja pehmeää tofuakin metsästin joka paikasta löytämättä. näin meillä lapissa. (ekolosta meinasin tilata mutta ei ois tainnu ehtiä ja postikulutkin aikamoiset kilon säkillä)

an kirjoitti...

Niin joo, voi olla vaikeampaa siellä. Ei meiltäkään sitä saa mistään täällä Pohjois-Karjalassa, mutta etelänreissuilla (Tampere/Helsinki) ostan sitä ja muita erikoisjuttuja, joita ei täällä myydä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...