lauantai 3. tammikuuta 2009

Idättämisestä

Herkkuvälipalanaposteluasia: kuivalla paistinpannulla sekaisin paahdettuja kurpitsan, auringonkukan ja hampun siemeniä. Nam!

Syy hiljaiselooni: olen tehnyt lähinnä samoja vanhoja ruokia joista olen jo kirjoittanut tänne, tai tehnyt ruokaa ystävien kanssa, jolloin kuvaaminen sun muu raportoiminen on jäänyt.

Tässä siis idätysjuttu, jonka tein vuoden viimeiseen Nuorten Luontoon. Jos et vielä idätä, niin suosittelen kokeilemaan. Juttuun voisin lisätä korjaukseksi sen, että pienimpiä siemeniä, kuten alfalfaa, kannattaa idättää lasipurkissa harson avulla, ei kulhossa, koska alfalfa pilaantuu helpommin kuin suuremmat siemenet. Mung-pavuista on hyvä aloittaa.

Pääset lukemaan jutun kun klikkaat kuvan suuremmaksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tuli niin selkeät ohjeet että taidanpa itsekin kokeilla! :)

an kirjoitti...

Hyvä, onnea idätykseen! :-)

Laura... kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Eksyin blogiisi Tunteellisen pupun blogin kautta ja jäin pitkäksi aikaa ihastelemaan ruokiesi värikylläisyyttä! Itse olen sekasyöjä sen laajimmassa merkityksessä, mutta nyt etenkin raskauden aikana on tehnyt älyttömästi mieli puhdasta ja värikästä kasvisruokaa. Luulenpa siis, että tulen kokeilemaan useampikin resepteistäsi :)

maikki kirjoitti...

Hei! Ihana blogi sinulla. Googlen kautta löysin tänne pellavansiementutkimusmatkalla <:. Kysymykseni koskaa kuitenkin hampunsiemeniä. Mistä saa hankittua popsittavia siemeniä? Idätys kiinnostaa <: Kiits!

maikki kirjoitti...

Ne ITÄÄ! Kiitos selkestä ohjeesta. Huomenna pääsee varmaan jo popsimaan mung-ituja. MMM <:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...