sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Sipuliherkkua


Tein Helmin tekemän kurpitsapiirakan pohjan ohjeella sipuli-sienipiirakan. En tietenkään tajunnut voidella piirakkavuokaa, joten pohja tarttuu kiinni eikä pysy kasassa. Ei kannata siis korvata kaikkia jauhoja sämpyläjauhoilla (joissa on lähinnä ruista ja kauraa pelkän vehnän sijaan). Aivan mielettömän hyvää tästä tuli, mutta tosiaan rakenne on lautasella enemmän "muhennos" kuin "piirakka".

SIPULI-SIENIPIIRAKKA

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
(korvasin molemmat sämpyläjauhoilla)
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl vettä

* Sekoita pohjan ainekset keskenään ja anna olla kylmässä noin 1 h.
* Painele piirakka vuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa 10 min.

Täyte:
4 sipulia pilkottuna
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita liotettuna (muutkin sienet käy toki)
ripaus chiliä
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
1 dl maustamatonta soijajugurttia

* Paista sipuleita ja sieniä öljyssä paistinpannulla, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta ja sekoita jugurtti joukkoon.
* Kaada pohjalle täyte ja paista vielä noin 30 min. Tarjoa jäähtyneenä (maistoin kyllä jo kuumana, johtuukohan murenevaisuus siitä..?).

3 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Oi jesta mikä herkkupiirakka! Aivan ihanaa varmsti.. Pystyisiköhän pohjasta tekemään rukiisemman version? Vaikka kuinka egaaniruoan pitäisikin olla terveellistä jo luonnostaankin, niin ite karsastan tuota vehnäjauhon käyttöä aikalailla :P

an kirjoitti...

Joo, sama juttu. Korvasin jauhot siis Ylämyllyn luomusämpyläjauhoilla, jotka on pääasiassa ruista ja kauraa, seassa on kyllä vehnääkin. Aika rukiisen makuista tuli, ja tosi hyvää! Eli kannattaa kokeilla. Kaikkea ei ehkä kuitenkaan voi korvata ruisjauholla, tai ainakin itse luulen, että pohjasta voi tulla mureneva.

Grahamjauhothan ovat siis kai täysjyvävehnäjauhoja, että sikäli ne ovat tosi hyvä vaihtoehto ihan valkoiselle vehnäjauholle. Ihmettelen vaan, miksi kaikissa ohjeissa on aina tavan vehnäjauhoja seassa - sitkonko vuoksi?

Insanity_ kirjoitti...

Yleensähän sanotaan ettei rukiissa ja grahamissa ole tosiaan sitä sitkoa niin hirveästi.. Tosin ite oon kyllä pizzapohjankin saanut onnistumaan melkeimpä kokonaan vehnäjauhottomana! :) Yhteen pellilliseen meni vajaa 1dl vehnäjauhoa, loppu olikin sitten leseitä ja muita kuitupitoisempia versioita.. Pistän korvan taakse tämän sipulipiirakan ohjeen, josko vaikka testaisi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...