tiistai 24. maaliskuuta 2009

Ruokasalaattia


PÄHKINÄINEN PERUNA-HÄRKÄPAPUSALAATTI

keitettyjä ja pilkottuja perunoita
yön yli liotettuja ja keitettyjä härkäpapuja
kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä
pieneksi pilkottu raaka sipuli

Maustaminen:

(balsami)viinietikkaa
öljyä (esim. seesam tai kylmäpuristettu rypsi)
suolaa
[yrttejä (esim. timjami, basilika)]
chiliä
kuminan siemeniä

* Pilko sipuli ja sekoita sen joukkoon mausteet sillä aikaa, kun pavut ja perunat kiehuvat.
* Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua esim. tunnin ajan. Maista ja tarvittaessa lisää mausteita. Niitä saa olla aika reilusti, koska perunat ja pavut ovat itsessään aika mauttomia.

Asuintoverin mukana lähti mikro, joten olen yrittänyt tehdä ruokia, joita voi syödä kylmänäkin. Ruokaisat salaatit käyvät siihen hyvin. Ei joka päivä tarvitse syödä lämmintä ateriaa, mutta jotain ruokaisaa on hyvä syödä. Tähän salaattiin voi lisätä lautaselle vaikka ituja. Mikrossa en haluaisi muutenkaan ruokiani käyttää, joten sikäli olen ihan tyytyväinen tilanteeseen.

3 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

En ole ikinä keittänyt itse härkäpapuja(kaapissa kyllä on paketti odottamassa), joten en myöskään ole kovin pätevä antamaan paikansapitävää faktaa papujen mausta siskolleni. Kävi nimittäin niin, että sisareni keitti härkäpapuja ja, no, ne maistuivat aika kamalilta, tosi kitkeriltä. Olikohan niissä jotain vialla vai onko maku oikeastikin sellainen?

an kirjoitti...

Ei niiden maku kyllä ole yhtään kitkerä, ennemminkin tosi mieto ja vaatii maustamista maistuakseen joltain. Unohtikohan siskosi liottaa ne yön yli? En ymmärrä, miten kuivatut pavut olisivat voineet mennä esim. pilalle.

Helmi kirjoitti...

Kyllä Pilvi on aivan kokenut papujen keittelijä ja varmaan liotti ne, mutta olivat kyllä tosi vietävän makuisia. Hmm, täytyy laittaa omat papuarkiston härkäset likoamaan, että pääsen kokeilemaan makua toisesta satsista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...