perjantai 17. huhtikuuta 2009

Syntymäpäiväkakku

Eilen juhlittiin minun syntymäpäivääni. Tein elämäni ensimmäistä kertaa täytekakun. Tällainen siitä tuli:

RAIKAS VEGAANINEN TÄYTEKAKKU

(2 kpl pieniä tai 1 iso)

Pohjan ohje: Vegaanin kasviskeittokirja, s. 107, jota muokkasin hieman tähän muotoon:

250 g pehmeää kasvismargariinia
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
5 tippaa vaniljaesanssia
7 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 dl kauramaitoa
3 dl vettä

* Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja hierotaan margariiniin. Lisää nesteet lopuksi.
* Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 1 tunti.
* Anna jäähtyä ja halkaise levy.

Täytteeksi esimerkiksi:
- itse tehtyä vadelmahilloa tai marjoja
- maustamatonta Alpro Soya -jugurttia, johon on sekoitettu n. 2 dl puolukkasurvosta ja 0,5 dl sokeria
- banaanisiivuja

Päälle:
- kauravispikermaa
- kiivisiivuja
- säilykepersikkasiivuja
- salmiakkia

* Kostuta kakkulevyjä persikkapurkin liemellä, muulla mehulla tai kauramaidolla.
* Laita täytteitä kerroksittain (laitoin joka kerrokseen ohuen kerroksen noita täyte-kohdassa mainittuja).
* Viimeisen kakkulevyn päälle vain vadelmahilloa, jonka päälle kermavaahtoa ja koristeet. Päällystä vaahdolla myös kakun sivut.

10 kommenttia:

Ville N kirjoitti...

Synttärionnittelut siis :)

Miksi tuohon kakkuun muuten tuli sekä täysjyvävehnäjauhoja että tavallisia?

Sampo-Tarmo kirjoitti...

Hyvän näköstä kakkua :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kiitos mukavista resepteistäsi! Itse en ole vielä koskaan tehnyt vegaanista täytekakkua. Mikä tuossa taikinassa sitoo/tuo kuohkeutta, kun siinä ei ole soijajauhoja tms. ollenkaan?

an kirjoitti...

Ville, Kiitos. :) Pelkkä täysjyvävehnä ei tuo taikinaan tarpeeksi sitkoa, eli jos pistäisi kokonaan täysjyvää, niin pohjasta tulisi sellainen tosi murentuvainen.

Anonyymi, pohjasta tuli aika kuohkea, mutta en osaa vastata kysymykseesi. Ehkä tuo runsas leivinjauheen määrä? Vehnäjauhohan toimii myös sitovana ainesosana, ainakin kasvispihveissä ja leivonnaisissa. Ei ole soijajauho useinkaan tarpeellista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi! Itse olen vielä niin aloittelija vegaanisessa leipomisessa, etten uskalla yhtään kokeilla tai soveltaa. Onneksi blogeista ja keittokirjoista löytää valmiina toisten testaamia reseptejä. :)

Anonyymi kirjoitti...

kakku näyttää ihanalta. ja onneksi olkoon :)

Tiina kirjoitti...

Olenkin jo pitkään ajatellut tekeväni vegaanisen täytekakun. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, kuten monia monia muitakin reseptejäsi. Sivusi ovat todella inspiroivat :)

an kirjoitti...

Moi Tiina, kiva kuulla! :)

sue kirjoitti...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿

Inka kirjoitti...

Laitoin puolet maissijauhoa ja puolet graham-täsjyvävehnäjauhoa. Paistui jo 40 minuutissa. Makeutukseen käytin erytritolia. Hyvin näytti toimivan. Taikinakin oli hyvää. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...