keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Raakapuuroa

Olen huomannut, etten kaipaa enää kovinkaan usein lämmintä ruokaa. Puurokin on vaihtunut pääasiassa raakapuuroksi, eli se ei sisällä mitään kuumentamalla kypsennettyä. Ja on muuten tosi hyvää! Mittasuhteet on vähän heiteltyjä, kun en ikinä mittaa jyviä, vaan laitan sen verran kuin hyvältä näyttää.

HUOM: hieman ehkä puuromaisemman raakapuuron ohje meillä on täällä.

RAAKAPUURO

0,5 dl esim. ohrasuurimoita tai tattaria (tarkista paketista, ettei ole esikypsennettyjä)
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl psylliumin siemeniä (ei välttämätön, koska sama merkitys kuin pellavansiemenillä)
3 rkl seesaminsiemeniä, auringonkukan siemeniä tai kurpitsansiemeniä
4 kuivattua taatelia, aprikoosia tai luumua paloiteltuna
vettä

hedelmiä ja marjoja

1. Laita kaikki kuivat ainekset kulhoon.
2. Lisää kylmää vettä melko reilusti suhteessa siemeniin, eli niin että lilluvat aika vapaasti vedessä (etenkin suurimot imevät vettä paljon).
3. Anna hautua yön yli joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
4. Lisää aamulla esim. marjoja, banaania, päärynää, persikkaa ja syö.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...