tiistai 6. lokakuuta 2009

Gado-gado

Gado-gado on indonesialainen ruoka johon kuuluu vihanneksia ja pähkinäkastike. Voidaan nauttia lämpimänä tai kylmänä. Tämä on oma helppo ja nopea versio, jossa on käytetty kaapista löytyneitä vihanneksia. Oikean "virallisen" gado-gadon ohjeen voi googlettaa, tämä ei kelpaisi esimerkiksi sellaisesta, koska tämä sisältää esim. porkkanaa jota oikea indonesialainen gado-gado ei sisällä. Hyvää tämäkin silti on.

Gado-gado

Vihanneksia (parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa, retiisiä pilkottuna)

n. 1dl pähkinävoita
n. 1dl (suolapähkinöitä)
muutama kynsi valkosipulia
sipulia
soijakastiketta
öljyä
n. 1-2dl vettä
(jauhoja)
(suolaa)

1. Pyöräytä vihannekset pikaisesti kuumalla pannulla öljyssä ja soijakastikkeessa, jotta saavat hieman makua. Ei kannata kypsentää liikaa, jotta ravintoarvot säilyvät paremmin.
2. Tee pähkinäkastike. Paista ensin öljyssä pikaisesti sipuli, valkosipuli, pähkinät ja soijakastike.
3. Lisää pannulle pähkinävoi ja kuumenna se pikaisesti.
4. Lisää vettä, jotta kastikkeesta tulee juoksevampaa ja sekoita hyvin. (Jos kastikkeesta tulee liian litkua, voit suurustaa kastiketta esim. vehnäjauhoilla.)

Kastikkeen voi lopuksi halutessaan kaataa vihannesten päälle. Gado-gado nautitaan perinteisesti riisin kanssa, mutta ohra, quinoa tai kuskus käy mainiosti.

(Olli teki ja kirjoitti ja Annika kommentoi että ah, tämä on ihana syy saada syödä maapähkinävoita lusikalla runsaita määriä! Suoraan purkista vedettynä aiheuttaa hieman syyllisen olon. ;))

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Nam!

Kamomilla kirjoitti...

Blogissani on sinulle Kreativ Blogger -tunnustus :)

Nattuli kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Siskoni on juuri Indonesiassa matkalla ja kuulen häneltä mitä mahtavampia ruokakokemuksia. Aikoo kuulemma jopa kokeilla pyytonia.

Kootut ruokauutiset täältä

Ranja kirjoitti...

Varmaan herkullista!

maikki kirjoitti...

Kiitos! Ja nam, tää vaikuttaa ihanalta!

Ajattelinkin, että P&S voisi olla oikea paikka. Se on vaan tällä harmistuttavan pieni. Onneksi pian on joululoma ja vietän neljä viikkoa tampereella jossa tarjonta on paljon suurempi. Täytyypä alkaa siementenmetsästykseen ja idätyskokeiluihin. <:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...