sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Pitsa tuoreilla päällysteillä


Raakaruoka-asioita innokkaasti kokeillessamme keksimme kokeilla tehdä pitsaa, jossa suurin osa päällyksen asioista olisi tuoreita.

Ainiin, kanssani kokkailee Olli, joka ei ikinä mittaile aineksiaan, joten ohjeet ovat hieman suurpiirteisiä, olkaa hyvä.

Puolipaistettu pitsa

tavallinen pitsapohja
(laitoimme n. puoli pakettia kuivahiivaa, 1 tl sokeria, 1 tl suolaa, vehnäjauhoja & ruisjauhoja yhteensä noin 3 dl, vettä n. 1 dl)

täyte:
tuoreita tomaatteja pilkottuna
purjoa
aurinkokuivattua tomaattia
tomaattipyrettä
oliiveja
basilikaa
oreganoa
suolaa
(tuoreita herkkusieniä)

Päälle rucolaa.

1. Tee pitsapohja millä tahansa pitsapohjan ohjeella.
2. Levitä taikina pellille ja paista uunissa kypsäksi (n. 15 min, 225 astetta).
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
4. Levitä täyte pohjan päälle ja heitä päälle vielä rucolaa.

2 kommenttia:

HeidiK kirjoitti...

Jos ette ole vielä kokeilleet varsinaista raakapizzaa, osoitteesta http://quinoaa.blogspot.com/
löytyy ohje ja paljon muita herkullisia raakaohjeita.

an kirjoitti...

Kiitos linkistä. Olemmekin jo kokeilleet tehdä pitsan raakaleivälle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...