maanantai 5. lokakuuta 2009

Valkosipulipatonki


Valkosipulipatonki

sämpylätaikina (sellainen johon tulee n. 2,5 dl vettä)
1 kokonainen valkosipuli
kasvismargariinia
suolaa
basilikaa (tai vaihtoehtoisesti esim. timjamia tai rosmariinia)

1. Tee sämpylätaikina.
2. Kauli taikina kahdeksi ohueksi suorakulmioksi.
3. Levitä suorakulmion toiselle pitkälle sivulle reilusti (paljon! isoina kökköinä!) kasvismargariinia muutaman senttimetrin levyiselle alueelle.
4. Lisää margariinin päälle puristettu tai pieneksi pilkottu valkosipuli, basilika ja suola. Valkosipulia todellakin saa olla runsaasti, koska sen maku pehmenee uunissa.
5. Kääri levyt rullalle patongin mallisiksi pötkylöiksi aloittaen kääriminen täytteen puolelta. Taputtele päät ja saumakohta tiiviiksi.
6. Paista patongit uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on vähän ruskea.
7. Uunista oton jälkeen kostuta pintaa hieman vedellä, jotta pinta pehmenee.
8. Nauti heti tuoreena!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...