maanantai 30. maaliskuuta 2009

Apua, vehnää!

Koska olen viime aikoina ollut joko kiireinen tai laiska, laiska tai kiireinen, olen syönyt parinakin iltana viikossa ruokaa, joka valmistuu vedenkeittimellä keitetyssä vedessä valmistetuista nuudeleista (vesi tietty kaadettu pois valmistumisen jälkeen) + jostain, mitä kaapista löytyy. Mutta olenkin saanut aikaiseksi valtavan herkullisia annoksia - ja aika terveellisiäkin, jos ei lasketa sitä, että nuudelit on pelkkää valkoista vehnää.

Jos haluaa syödä nuudeleita, kannattaa muistaa pari juttua.
  1. Älä osta niitä, joissa on mukana maustepussi. Maustepussi sisältää pelkkää natriumglutamaattia ja muita myrkkyjä.
  2. Jos kuitenkin haluat ostaa niitä maustepussillisia, niin älä käytä sitä maustepussia. Yllä olevassa kuvassa olevat nuudelit ovat kuitenkin ihan kohtuuhintaisia, 5 "nuudelineliötä" eikä yhtään maustepussia.
  3. Tarkista, etteivät nuudelit sisällä kananmunaa.

PORKKANANUUDELIT

1 pkt nuudeleita
1 porkkana
tilliä (meillä oli tuoretta!)
1 valkosipulin kynsi
suolaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä
pähkinöitä

* Valmista nuudelit, raasta porkkana, purista valkosipulin kynsi ja sekoita kaikki aineet keskenään.

SEESAMINUUDELIT

1 pkt nuudeleita
muutama rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
muutama tl sitruunamehua
suolaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä

* Valmista nuudelit ja sekoita kaikki aineet keskenään.

ITUNUUDELIT

1 pkt nuudeleita
1 dl esim. mungpavun tai vihreiden linssien ituja
ripaus Provencen mix -yrttiseosta tai muita yrttejä
kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa

* Valmista nuudelit ja sekoita kaikki aineet keskenään. Idut on tietenkin pitänyt idättää muutamaa päivää aiemmin.

torstai 26. maaliskuuta 2009

"Rahka"


MARJA-HEDELMÄRAHKA

2 dl mustikoita
1 banaani
200 g maustamatonta luomusoijajugurttia
1 tlk säilykehedelmiä (mehussa, ei sokeriliemessä!)

* Pilko ja sekoita.

Itse lisään joukkoon vehnäleseitä ja pellavansiemenrouhetta. Asuintoveri lisää joukkoon sokeria tai siirappia. Omasta mielestäni tuo ei makeutta kuitenkaan kaipaa. Alpron maustamaton jugurtti menee minulle ihan hyvin rahkana, kun ei se kuitenkaan ihan jugurtiltakaan maistu. Syksyllä tein tätä dyykatusta maitorahkasta, mutta se ei ollut ollenkaan näin hyvää, vaan liian hapanta ja "tahmeaa".

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Ruokasalaattia


PÄHKINÄINEN PERUNA-HÄRKÄPAPUSALAATTI

keitettyjä ja pilkottuja perunoita
yön yli liotettuja ja keitettyjä härkäpapuja
kuivalla pannulla paahdettuja maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä
pieneksi pilkottu raaka sipuli

Maustaminen:

(balsami)viinietikkaa
öljyä (esim. seesam tai kylmäpuristettu rypsi)
suolaa
[yrttejä (esim. timjami, basilika)]
chiliä
kuminan siemeniä

* Pilko sipuli ja sekoita sen joukkoon mausteet sillä aikaa, kun pavut ja perunat kiehuvat.
* Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua esim. tunnin ajan. Maista ja tarvittaessa lisää mausteita. Niitä saa olla aika reilusti, koska perunat ja pavut ovat itsessään aika mauttomia.

Asuintoverin mukana lähti mikro, joten olen yrittänyt tehdä ruokia, joita voi syödä kylmänäkin. Ruokaisat salaatit käyvät siihen hyvin. Ei joka päivä tarvitse syödä lämmintä ateriaa, mutta jotain ruokaisaa on hyvä syödä. Tähän salaattiin voi lisätä lautaselle vaikka ituja. Mikrossa en haluaisi muutenkaan ruokiani käyttää, joten sikäli olen ihan tyytyväinen tilanteeseen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...