perjantai 17. huhtikuuta 2009

Syntymäpäiväkakku

Eilen juhlittiin minun syntymäpäivääni. Tein elämäni ensimmäistä kertaa täytekakun. Tällainen siitä tuli:

RAIKAS VEGAANINEN TÄYTEKAKKU

(2 kpl pieniä tai 1 iso)

Pohjan ohje: Vegaanin kasviskeittokirja, s. 107, jota muokkasin hieman tähän muotoon:

250 g pehmeää kasvismargariinia
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
5 tippaa vaniljaesanssia
7 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 dl kauramaitoa
3 dl vettä

* Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja hierotaan margariiniin. Lisää nesteet lopuksi.
* Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 1 tunti.
* Anna jäähtyä ja halkaise levy.

Täytteeksi esimerkiksi:
- itse tehtyä vadelmahilloa tai marjoja
- maustamatonta Alpro Soya -jugurttia, johon on sekoitettu n. 2 dl puolukkasurvosta ja 0,5 dl sokeria
- banaanisiivuja

Päälle:
- kauravispikermaa
- kiivisiivuja
- säilykepersikkasiivuja
- salmiakkia

* Kostuta kakkulevyjä persikkapurkin liemellä, muulla mehulla tai kauramaidolla.
* Laita täytteitä kerroksittain (laitoin joka kerrokseen ohuen kerroksen noita täyte-kohdassa mainittuja).
* Viimeisen kakkulevyn päälle vain vadelmahilloa, jonka päälle kermavaahtoa ja koristeet. Päällystä vaahdolla myös kakun sivut.

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Avokadotahna

Tämä leivänpäällystahna on nopea ja helppo vaihtoehto iänikuiselle margariinille.


BASILIKA-AVOKADOTAHNA

n. 1 dl auringonkukan ja/tai kurpitsansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
puolikas avokado
1/2 ruukkua tuoretta tai 2 rkl kuivattua basilikaa
3 rkl vettä
3 rkl öljyä

* Soseuta tehosekoittimessa kaikki ainekset paitsi vesi ja öljy. Jos et halua kauhean voimakkaan valkosipulista tahnaa, niin laita vain 1 kynsi valkosipulia ja maista ennen kuin lisäät toisen kynnen.
* Lisää vettä ja öljyä sen verran, että tahnasta tulee leivälle levitettävän tuntuista.

Tahna saattaa tummua jääkaapissa nopeasti, mutta säilyy kyllä hyvänä värinvaihdoksesta huolimatta.

Toinen vaihtoehto on perinteinen guacamole, joka sekin maistuu leivän päällä hyvältä.

GUACAMOLE

1 avokado
1 valkosipulin kynsi
loraus sitruunamehua
suolaa

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella, sauvasekoittimella tai haarukalla. Nauti lisukkeena tai leivän päällä.

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Ihanat sämpyliäiset

En ole ehkä koskaan tehnyt näin hyviä sämpylöitä!

SEESAMPORKKANASÄMPYLÄT

50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
2 dl auringonkukan siemeniä
3 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 luomuporkkanaa raasteena
3,5 dl vettä
2 tl suolaa
1 dl seesaminsiemenöljyä

* Tee taikina kuten sämpylätaikina tehdään. Lisää öljy viimeisenä.
* Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä pyöriteltäväksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...