torstai 17. syyskuuta 2009

Tuoreita asioita


Tässä muutama raaka-asia, joita olemme syöneet viime aikoina. Kuvassa on taustalla myös linssilasagne ja oliivitahna. Lasagnen ohje on ollut täällä aiemmin jo parikin kertaa.

MARINOIDUT HERKKUSIENET

tuoreita herkkusieniä
omenaviinietikkaa
soijakastiketta
suolaa
valkosipulia
(hunajaa)

1. Paloittele ja sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa (parasta seuraavana päivänä, mutta hyvää muutenkin).

CASHEW-SALAATTI

kourallinen cashew-pähkinöitä
salaatinlehtiä
tomaattia
purjoa
timjamia
omenaviinietikkaa
kylmäpuristettua oliivi-/rypsiöljyä
suolaa
timjamia, basilikaa, persiljaa,

1. Paloittele kaikki ainekset, mausta ja sekoita.

GUACAMOLE

2 avokadoa
1 limen mehu
2 valkosipulin kynttä

1. Möössää avokadot kulhossa tahnaksi.
2. Paloittele valkosipuli ja sekoita avokadotahnan joukkoon.
3. Purista limen mehu ja lisää suolaa.

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Raakapuuroa

Olen huomannut, etten kaipaa enää kovinkaan usein lämmintä ruokaa. Puurokin on vaihtunut pääasiassa raakapuuroksi, eli se ei sisällä mitään kuumentamalla kypsennettyä. Ja on muuten tosi hyvää! Mittasuhteet on vähän heiteltyjä, kun en ikinä mittaa jyviä, vaan laitan sen verran kuin hyvältä näyttää.

HUOM: hieman ehkä puuromaisemman raakapuuron ohje meillä on täällä.

RAAKAPUURO

0,5 dl esim. ohrasuurimoita tai tattaria (tarkista paketista, ettei ole esikypsennettyjä)
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl psylliumin siemeniä (ei välttämätön, koska sama merkitys kuin pellavansiemenillä)
3 rkl seesaminsiemeniä, auringonkukan siemeniä tai kurpitsansiemeniä
4 kuivattua taatelia, aprikoosia tai luumua paloiteltuna
vettä

hedelmiä ja marjoja

1. Laita kaikki kuivat ainekset kulhoon.
2. Lisää kylmää vettä melko reilusti suhteessa siemeniin, eli niin että lilluvat aika vapaasti vedessä (etenkin suurimot imevät vettä paljon).
3. Anna hautua yön yli joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
4. Lisää aamulla esim. marjoja, banaania, päärynää, persikkaa ja syö.

tiistai 8. syyskuuta 2009

Näkkileipämurot

Terveisiä Ruotsista ja pahoittelut siitä, että olen unohtanut koko blogin. En ole oikeastaan kokannut mitään hirveän mielenkiintoista ja uutta, joten ette ole varsinaisesti menettäneet mitään.

Ei ollut koskaan aiemmin tullut mieleen käyttää knäckebrödiä murojen tapaan. Eräs täkäläinen tuttava kehoitti kokeilemaan, ja tykästyin! Ei maistu yhtä keinotekoiselta/sokeriselta/hötöltä kuin murot.

Näkkileipämurot (kulhollinen)

pari palaa näkkileipää
kauramaitoa
marjoja, hedelmiä

* Murskaa näkkileivät kulhoon sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kaikki haluamasi aineet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...