keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Suklaabanaanikakku cashewkermalla



SUKLAABANAANIKAKKU CASHEWKERMALLA

Pohja

n. 1 dl cashewpähkinöitä
(1/2 dl idätettyä tattaria)
n. 10 taatelia hyvin vähäisessä vedessä liotettuna
5 rkl raakakaakaojauhetta

Soseuta kaikki ainekset keskenään, myös taateleiden liotusvesi tai osa siitä. Cashewit saavat jäädä hieman isommiksi palasiksi. Seos saa mielellään olla aika sitkeää. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Pohja kuivuu 12-24 tunnissa huoneenlämmössä. Tällä ohjeella tulee n. 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkupohja. Isompi pohja kuivuu huonommin. Pohjan voi kuivattaa myös kuivurissa tai uunissa 42 asteessa.

Päällyste/cashewkerma

5-10 taatelia
1/2-1dl cashewia
n. 3 cm pala vaniljatankoa
2dl vettä

Laita kaikki ainekset veteen likoamaan ainakin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli, jotta vaniljasta irtoaa makua. Sekoita sitten sauvasekoittimella sopivan jämäkäksi mössöksi. Jos tulee liian juoksevaa, niin lisää cashewpähkinöitä, kunnes koostumus on hyvä.

Levitä kuivuneen pohjan päälle banaaniviipaleita ja cashewkerma, päälle marjoja.

Pohjan ohjeesta voi tehdä myös herkullisia keksejä sekoittamalla joukkoon lopuksi rusinoita, jotka jättää kokonaisiksi. Tässä vielä kuva kekseistä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...