perjantai 19. helmikuuta 2010

Hapankaalipihvit


HAPANKAALIPIHVI (n. 10 kpl)

n. 200g hapankaalia
n. 3 dl kikhernejauhoja
1/2-1 sipuli pilkottuna
2-3 dl vettä
3-5 valkosipulinkynttä
timjamia
pippuria
soijakastiketta
öljyä
vähän currya
(suolaa)

Sekoita kikhernejauhot ja kuivat mausteet. Lisää vesi ja sekoita. Lisää loput aineet. Taikina jää hyvin vetiseksi, mutta kiinteytyy paistettaessa mukavasti. Paista pannulla molemmin puolin öljyssä kunnes pinta on mukavan ruskeahko ja pihvi pysyy koossa.

SINAPPIKASTIKE

2-5 rkl sinappia
1/2dl auringonkukansiemeniä
1-2 rkl etikkaa
1-2 rkl soijakastiketta
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl currya
1/2-1 dl vettä
(suolaa)

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella. Tätä auringonkukansiemenistä tehtyä kastiketta voi myös varioida laittamalla eri mausteita. Kun auringonsiemenet tehosekoittaa veden ja mausteiden kanssa, niistä saa aikaan kermaiselta vaikuttavan kastikkeen.

Erinomaista perunamuusin ja itusalaatin kanssa.

4 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Jännä resepti! Hapankaali ei ensialkuun kuulostanut minusta ihan pihviainekselta, mutta kun luin ohjeesi, niin sehän varmaan toimii hyvin.

an kirjoitti...

Olin aluksi aika epäluuloinen, kun Olli kertoi tekevänsä tuollaisia, mutta nepä olikin ihan valtavan hyviä!

Anonyymi kirjoitti...

(tosi) hyvää, halpaa, helppoa ja vieläpä terveellistä! sekasyöjät kiittelivät. uskomatonta. ei olis uskonut hapankaalista.
dippasin smetanaan kun en viitsinyt kastiketta kokeilla. toimi hyvin. oma maku vaatii ehkä hiukan lisää mausteita.

kiitos reseptistä:)

an kirjoitti...

Loistavaa, kiitos kun tulit kertomaan! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...