sunnuntai 28. helmikuuta 2010

MERCIMEKLI KÖFTE


Olin viime kevään vaihto-oppilaana Turkissa ja ihastuin moniin turkkilaisiin ruokiin. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että monet perinteiset turkkilaiset ruoat olivat vegaanisia, jos vain jätti ottamatta miltei aina lisukkeena tarjottua jugurttia. Nämä linssipallerot ovat yksi suosikeistani.

MERCIMEKLI KÖFTE (Turkkilaiset linssipallerot)
n. 30 kpl

3dl punaisia linssejä
2dl täysjyväbulguria
sipuli
5 puristettua valkosipulinkynttä
2 rkl kuivattua persiljaa (tai reilusti tuoretta)
1 rkl juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tlk tomaattipyreetä
suolaa
öljyä

Keitä linssit kypsiksi hyvin vähäisessä vesimäärässä. Vahdi kiehumista koko ajan ja lisää tarvittaessa vettä. Kun linssit ovat kypsiä, ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon bulgur. Bulgur imee loput vedet. Tarkoituksena on saada hyvin kuivaa massaa aikaiseksi, joten veden kanssa kannattaa olla varovainen ja ylimääräiset kaataa pois, jos sellaista löytyy. Anna bulgurien muhia linssien seassa ainakin 10 minuuttia. Paista seuraavaksi pieneksi pilkottu sipuli öljyssä. Sekoita lopuksi sipulit, tomaattipyree, persilja, valkosipulit, juustokumina, paprika ja suola linssibulgurseokseen. Puristele käsin pitkulan muotoisia palleroita seoksesta. Seuraksi sopii erinomaisesti salaatti ja suolalla sekä mintulla höystetty soijajugurtti.

4 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Hei mainiota, nyt löytyi sellainen ohje, johon on matskut valtaosin jo kaapissa eikä tarvitse soija-pähkinä-allergikkona kikkailla :) kiitos!

Elina kirjoitti...

Näyttääpä hyviltä! Ja ovat helppotekoisiakin vielä. Täytynee pistää to do -listalle :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä resepti! Rakastan linssejä ja pakko kokeilla melkein kaikki linssireseptit :) Tämä toimi.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kyllä pakko kokeilla heti huomenna! Kiitos, näyttää potentiaaliselta lemppariresepti-ehdokkaalta :)

Kaisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...