tiistai 16. helmikuuta 2010

Tortilla tortilla!

 

Alusta asti itse tehdyt tortillat ovat Ollin mielestä erittäin yksinkertaisia. Minusta ne ovat aika työläitä, mutta kaiken sen vaivan arvoisia, koska maistuvat uskomattoman hyviltä. En kyllä pistäisi suuhuni lisäaineilla maustettuja valmistortilloja enää ikinä. Tässä ohje:

TORTILLAT
Taikina 4-6 tortillaa
n. 1dl vehnäjauhoja
n. 2dl ruisjauhoja
suolaa
n. 1-2rkl öljyä
vettä

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja vettä sekoittaen samalla. Laita vettä niin paljon ettei jauhoja jää irralleen, mutta taikinan tulee olla hyvin kiinteä eikä laisinkaan vetinen. Tämän jälkeen jaa taikina osiin ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot ohuiksi levyiksi. Sekä kaulimeen että alustaan kannattaa laittaa reilusti jauhoja, samoin kun kaulittuja tortilloja latoo päällekkäin kannattaa väliin ehkä heittää hieman jauhoja, koska muuten tortillat herkästi tarttuvat toisiinsa. Kuumenna pannu kuumaksi. Laita tortilla kuumalle pannulle ilman mitään öljyä. Heti kun tortilla alkaa pullistella, käännä puolta. Jos pannu on kuuma, niin tortilla kypsyy noin 15-30 sekunnissa per puoli. Pieniä mustia läikkiä pullistumien kohdalla saa olla, mutta muuten kannattaa välttää liikapaistamista.


Täytteeksi soijasuikaleita
Mausteet soijasuikaleille:
valkosipulia
soijakastiketta
paprikajauhetta
(pippuria)
öljyä

Laita soijasuikaleet likoamaan hetkeksi (vedenkeittimellä) kiehautettuun veteen ja lisää joukkoon hieman soijakastiketta. Anna liota noin 10 min. Kaada vesi pois ja paista suikaleita öljyssä. Lisää reilusti soijakastiketta ja paprikajauhetta. Hetken kuluttua lisää puristettu tai silputtu valkosipuli. Paista sekoittaen niin kauan että suikaleet eivät ole enää vetisiä.

Tomaattikastike
1-2 tölkkiä tomaattipyreetä
valkosipulia
suolaa
pippuria
(soijakastiketta)
vettä
öljyä
Laita pannulle öljyä ja heitä päälle tomaattipyree. Lisää vettä sen verran (ehkä noin 1 dl) että kastikkeesta tulee paremmin juoksevaa. Lisää valkosipuli, suola, pippuri ja ehkä ihan hieman soijakastiketta. Tämä on nopea tehdä. Jos pannu on alussa kuuma, niin tämä valmistuu parissa minuutissa.

lisäksi sisälle on hyvä laittaa:
salaattia (kuvat on otettu kesällä, jolloin täytteenä oli tuoretta basilikaa ja rucolaa)
tomaattia
kurkkua

Aurinkokuivattu tomaatti marinoituna on myös erinomainen täyte, samoin oliivit tai soijasuikaleiden tilalla marinoidut pavut.



5 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

olen ehdottoman samaa mieltä, että itse tehdyt ovat vaivan arvoisia. Maku on jotain aivan toista, kuin vakuumipakatuissa lätyissä. Hyvä postaus!

tyttism kirjoitti...

Nam!

Heini kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta! Onko nämä samantyylisiä soijasuikaleita kuin mitä soijasuikalesalaatissa pääsin maistelemaan? Pitää joskus kokeilla marinoida soijasuikaleet näin, olivat nimittäin herkullisia!

an kirjoitti...

Joo, just niitä sellaisia suikaleita. :)

Katariina kirjoitti...

Mmmm... näyttää tosi hyvältä! Täytyypäkokeilla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...