maanantai 15. maaliskuuta 2010

Kaaliveneitä ja avokado-versosalaattia


PUNAKAALIVENEET PORKKANASOUTAJALLA JA JUUSTOMATKUSTAJALLA

Veneet:
Punakaalin lehtiä

Soutaja:

2-3 porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
(puolikas sipuli)
1 tlk tomaattipyreetä
1 rkl persiljaa
valkopippuria
suolaa
paprikajauhetta

Raasta porkkanat. Silppua sipuli ja purista joukkoon valkosipuli. Tai tee aineista tehosekoittimella silppua. Laita joukkoon loput aineet ja sekoita.

Matkustaja:

1 dl cashew tai auringonkukansiemen
2-3 rkl oluthiivahiutaleita
1 valkosipulin kynsi
1-2 tl sinapinsiemeniä
currya
suolaa
pippuria
hieman vettä

Tee aineista tehosekoittimella massa.

Laita kaalinveneen päälle ensin sopivasti porkkasoutajaa ja sen päälle juustomaista matkustajaa. Lisäksi päälle voi vielä laittaa pieneksi plkottuja aurinkokuivatun tomaatin paloja, joita on hetki marinoitu etikassa, öljyssä ja soijakastikkeessa.



AVOKADO-VERSOSALAATTI

1 avokado palasina
1-2 porkkanaa palasina
kurkkua palasina
luomuviinirypäleitä puolikkaina
versoja, esim. herne, auringonkukka
loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset salaatiksi.

Viinirypäleet on terveellisyyden kannalta tärkeää ostaa luomuna, koska ohuen kuorensa vuoksi niihin kertyy helposti kemikaaleja esim. torjunta-aineista.

Versojen kasvatus on helppo tapa saada ekologisesti salaattiinsa vihreää. Meillä kasvaa herneenversoja tarjottimella, jossa on alimpana pari kerrosta sanomalehteä, sitten ohut kostutettu kerros multaa, jonka päällä yön yli lionneet herneet, ja herneiden päälle ohut kerros multaa. Versot nousevat mullasta nopeasti ja ovat valmiita syötäväksi noin 10 cm korkuisina. Maistuu ihan tuoreelta herneeltä!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...