perjantai 12. maaliskuuta 2010

Kohti hellattomuutta?


Posti toi Mea Salon tällä viikolla ilmestyneen kirjan Hellaton kokki - raakaravintoa kasviksista. Valvoin myöhään yöhön lukiessani sitä, sillä se on todella mielenkiintoinen tällaiselle raakaravinnosta ei-niin-paljon tietävälle ja vasta aloittelevalle hellattomalle kokille (lähes kaikki tämän blogin raakareseptit ovat Ollin kehittelemiä/tekemiä, eivät minun).

Ensimmäisenä kokeilin aamupalapuuroa tattarista. Jotenkin harmitti, kun melkein kaikissa ohjeissa käytettiin banaania tai avocadoa, ja tässä kokeilinkin korvata banaanin ohjeen mukaan taateleilla. Kyllähän tuo puurolta maistuu. Joukkoon lisäsin myös ikkunalla kasvavia vehnänoraita. Tässä vielä ohje, klikkaa suuremmaksi.


Kirjasta miltei puolet on selvitystä veganismista, raakaravinnosta, terveydestä yms. ja tästä aiheesta taas pitkästä aikaa luettuani katselin erään kaupan koko sivun kokoista mainosta eilisessä lehdessä ihan erityisen kriittisen silmin. Mitäpä sanotte tämän mainoksen "tuoreista" ja "maukkaista" tuotteista?


Onhan siellä kurkku ja mandariini, mutta se siitä tuoreudesta.

Olen nyt jo aivan rakastunut Hellattomaan kokkiin, ja aion seuraavaksi kokeilla raakajuustoa. Laajemman arvosteluni kirjasta kokonaisuutena voi lukea seuraavasta Nuorten Luonnosta.

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Kiitos arviosta! Olen itsekin harkinnut kirjan hankkimista, kun se ilmestyy. Tosin jos se on aivan basic-juttu, niin ehkä muu tutustuminen riittää.
Hauska rinnastus toi markettimainos. Kukahan urpo noikin tekstit laatii?

an kirjoitti...

Musta tuntuu, että tuossa on aika perusjuttuja, esim. puurot ja monet muut ohjeet vaikuttaa sellaisilta, että ovat sulle jo aika tuttuja, mitä nyt olen ohjeitasi blogissasi katsellut. Kannattaa selata, mut en tiedä onko tuosta iloa sellaiselle, joka on jo aika pitkällä raakaruokakokeiluissaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...