sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Macalle käyttöä

Macasta sanotaan mm, että se on erittäin terveysvaikutteinen ja sisältää kaikki tarvittavat aminohapot sekä paljon vitamiineja, mineraaleja ja entsyymejä, "Perun ginseng". Ostimme jokin aika sitten superfoodkokeiluja varten Vegetukusta kilon macajauhetta. Sille ei ole ollut hirveästi käyttöä, koska se on maistunut yksinkertaisesti pahalta miten päin tahansa nautittuna. Nyt löytyi resepti, jolla macan saa maistumaan jopa hyvältä, eikä ole edes kyse macan oman, hieman sinappisen maun peittämisestä.


MACAPALLEROT
(mukailtu ohje kirjasta Hellaton kokki, s. 248)

1,5 dl seesaminsiemenjauhetta (jauhoin tehosekoittimella)
0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,75 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl macajauhetta
5 kuivattua taatelia pieninä palasina
0,5 tl (meri- tai ruusu)suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja pyörittele taikinasta palloja. Säilytä jääkaapissa.

Ensi kerralla aion kokeilla tätä siten, että liotan taateleita pienessä vesimäärässä ja soseutan ne, jotta makeus leviää palleroihin tasaisemmin. Yllättävän hyviä ja makeita nuo kyllä ovat näinkin. Päälle voi laittaa rusinoita.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...