lauantai 13. maaliskuuta 2010

Oliivisoppa ja porkkanasoppa (raw)

Nimenomaan soppa eikä keitto, koska näitä ei keitetä. :) Mutta makua on!

OLIIVINEN SOPPA
(Hellaton kokki, s. 205, hieman muokattuna)

4 tomaattia tai 1 pieni prk tomaattipyrettä (ei ollut tuoreita, eikä ne näin talvella ole kauhean ekoja)
10 (luomu) oliivia ilman kiviä
0,5 dl sitruunan mehua
vettä
1 rkl persiljaa
3 rkl idätettyä tattaria
3 rkl cashewpähkinöitä
pieni pala sipulia

Tehosekoita ja nauti.


PORKKANAINEN SOPPA
(Hellaton kokki s. 202, hieman muokattuna)

3 tomaattia (laitoin 2 tl tomaattipyrettä)
2 isoa luomuporkkanaa kuorineen
1 tl paprikajauhetta
0,5 dl cashewpähkinöitä
reilu 1 tl tulista currya
0,5 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1 aurinkokuivattu tomaatti
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
vettä sen verran, että blenderi/tehosekoitin toimii

Tehosekoita ja nauti. Tähän sopisi varmasti myös ohjeessa alun perin ollut avocado, koska tästä jäi nälkä vielä sittenkin, kun makuaisti sanoi, että nyt on tarpeeksi.

1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Oliivisoppa toimi kaapista kaivetulla kamalla; kuivatuilla kalamatoilla, timjamilla, purjolla, hampuniduilla ja auringonkukansiemenillä :)
[...ja valkosipuli on perusaines vaikkei ohjeessa oliskaan].

Porkkanasoppa kokeiluun, kun ahkeraa smoothaajaa pelästynyt Bamix tulee takaste takuuhuollosta.

Tänks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...