lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsiäispasha


Lehdessä olleen pashaohjeen innoittamana päätin kokeilla vegaanisen pashan tekemistä. En ole koskaan aikaisemmin syönyt edes tavanomaista pashaa, mutta tuon toisen syöjäosapuolen mielestä tästä tuli hyvin samantapaista.


 PASHA

½ prk maustamatonta soijajugurttia
2-3 rkl sitruunamehua
50 g rusinoita tai muita kuivahedelmiä
0,5 dl pähkinärouhetta (käytimme parapähkinöitä, ohjeessa oli mantelia)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Sunnuntai tai GoGreen)

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos esim. siivilään, joka on vuorattu kostutetulla harsokankaalla, ja siivilä kulhoon, jotta valutuksen aikana valuva neste kerääntyy kulhoon. Valuta kylmässä yön yli. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja poista harso.

Alkuperäisessä ohjeessa tähän tulee vaniljakastikkeen sijaan vispikermaa, sokeria ja vaniljasokeria, joten päätimme korvata tuon kaiken kauravaniljakastikkeella. Sokeria tähän ei tarvinne lisätä, vaikka kauravaniljassa on varmasti vähemmän sokeria kuin alkuperäisen ohjeen puoli desiä.

Esim. Härkäpapu-blogissa on tehty toisenlaista vegaanista pashaa.

4 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

ah, pasha on kyllä parhaita pääsiäisjuttuja :)
olen itse vältellyt tuota kaurakermaa sen lisäaineiden vuoksi, mutta en olekaan vegaani, joten tein pääsiäisenä pashaa ihan luomukermasta :) ja ilman sokeria, tuli oikein hyvää!

an kirjoitti...

Mekin aika harvoin käytetään noita kaurakermoja, kun niissä on kaikkea kakkaa. Ehkä raakapashasta löytyis herkku ensi pääsiäiselle.. :)

Kaisu kirjoitti...

Itse teinkin raakapashaa. Maku ja tuoksu oli kohdillaan, mutta makeudessa taisin vähän säästellä. Lopputulos oli kaikkinensa kuitenkin loistava!

annika kirjoitti...

Kaisu, minäkin tein raakapashaa tänä vuonna, mutta en saanut siihen haluamaani makua, vaikka koostumus olikin mainio. Käytin sitä sinun ohjettasi osittain, eli laitoin maitohappobakteerin joukkoon. Ehkä ensi pääsiäisenä saan senkin blogattua. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...