tiistai 4. toukokuuta 2010

Viininlehtikääryleet


Viininlehtikääryleet ovat olleet pitkään herkkuruokaani. Tölkin kyljestä katselin mitä aineksia sisälsivät ja kokeilin tehdä itse. Kesällä näitä voi tehdä myös mustaherukanlehdistä hieman fennompina versioina ja raakaversiota pitää kokeilla kesällä. Määrät ohjeessa ovat hyvin summittaisia, koska en jaksa mittailla, mutta varmaan riittävän lähellä todellisuutta.

VIININLEHTIKÄÄRYLEET

Viininlehtiä
3 dl keitettyjä vehnänjyviä (tai kuskusia, ohraa jne)
2-4 rkl tilliä
suolaa
pippuria
3-4 kynttä valkosipulia
0,5 dl öljyä
2-4 rkl etikkaa
1 dl vettä

Sekoitetaan keskenään vehnänjyvät, tilli, suola, pippuri ja murskattu valkosipuli. Laitetaan seosta noin yksi kukkurallinen ruokalusikallinen yhden (tai useammasta pienestä yhdistetyn) viininlehden päälle ja kääritään se rullalle. Rullataan ensin hieman, käännetään sitten reunat sisään ja kääritään loppuun. Laitetaan kääryleet korkeareunaiseen astiaan tiukasti toisiinsa kiinni, jotta ne pysyvät kiinni. Sekoitetaan öljy, etikka ja vesi sekaisin ja kaadetaan lopuksi kääryleiden päälle ja annetaan marinoitua jääkaapissa yön yli.

3 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Oi nam, nää on varmaan hyviä! En olekaan syönyt viininlehtikääryleitä aikoihin. Itse tekeminen kannattaa varmaan tässäkin.

Katariina kirjoitti...

Viinilehtikääryleet on niin hyviä. Täytyy todellakin kokeilla tätä reseptiä.

Teille on tunnustus mun blogissa:) Olen lueskellut tätä blogia jo jonkin aikaa ja reseptit ovat ihanan raikkaan oloisia!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti reseptistä! Iski viininlehtikäärylehimo ja saatiinkin iso herkullinen satsi aikaiseksi :) Näemmä sivuillasi muitakin kiinnostavia, vegaanille sopivia ohjeita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...