perjantai 30. heinäkuuta 2010

Ennätyshellepäivän raikas Tabouleh


TABOULEH

2 dl quinoaa
1 paprika
1/2 kurkku
1/2 dl sitruunamehua
1 pieni sipuli
tuoretta persiljaa
minttua
rypsiöljyä
(ruusu)suolaa
(pippuria)

Keitä quinoa. Huuhtele quinoa kylmällä vedellä ja valuta ylimääräiset vedet pois. Pilko kasvikset pieniksi palasiksi ja sekoita kaikki aineet keskenään. Persiljaa ja minttua saa olla reilusti. Maku saa olla voimakkaan sitruunainen, persiljainen ja minttuinen. Kannattaa maistella ja lisätä pikkuhiljaa, kunnes maistuu hyvältä.

Yleensä tabouleh tehdään bulgurista, mutta haluttiin tehdä quinoasta tällä kertaa. Ja yleensä taboulehissa on tomaattia, mutta nyt laitettiinkin paprikaa. Se toimi hyvin. Laitettiin myös hieman kesäkurpitsaa, mutta se ei oikein maistunut miltään.

Lisäksi paistettiin kesäkurpitsaa öljyssä hieman suolattuna. Herkkua. Ja ihanaa pekoninkorviketta eli maustamatonta tofua ohuina palasina soijakastikkeella ja valkosipulilla. Vieläkin herkumpaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...