perjantai 9. heinäkuuta 2010

Raparperipiirakkaa ja raakapiimää


Tämä on ehkä paras piirakkapohja, jota olen ikinä kokeillut! Samaan aikaan rapea, kuohkea ja vieläpä proteiinipitoinen! Ohje on muokattu Vegaanin uuden keittokirjan Riinan raparperipiirakasta. Sain tuon kirjan, kun siellä on muutama oma reseptini. Tämä taitaa olla ensimmäinen kokeilu kirjasta. Lisäksi suosittelen s. 145 Aurinkopinaattipiirakkaa. ;-)

KAURAPIIRAKKA RAPARPERILLA

0,5 dl sokeria ja 0,5 tl steviajauhetta tai 1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1,5 tl ruokasoodaa
1 korkillinen etikkaa
150 g kiinteää maustamatonta tofua (esim. Alpro Soya luomutofu)
100-150 g margariinia

pilkottuja raparperinvarsia
pinnalle kanelia ja sokeria
(maustamatonta soijajugurttia)

Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon murskattu tofu ja margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokaan (halkaisija n. 26 cm). Painele päälle raparperinpalat tai sekoita soijajugurtti-raparperi-kaneli-sokeri-seos, jonka kaadat pohjan päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 30-40 minuuttia.


Lisäksi halusin jotain raikasta, joten kokeilin Hellaton kokki -raakaruokakirjan Lasse Raitaa, eli lassi-jugurttijuomasta vegaaninen raakaversio. Maku on hämmästyttävän lähellä piimän makua. Jos tästä haluaa herkkujuomaa, voi sitä makeuttaa soseuttamalla mukaan hedelmiä tai kuivattuja taateleita.

RAAKAPIIMÄ

1/2 avokado
2/3 kurkku
loraus sitruunamehua
2 dl vettä
(ripaus suolaa)

Soseuta kaikki ainekset keskenään, paitsi vedestä vain puolet. Lisää loput vedestä, kun kurkku on täysin soseutunut. Jäähdytä.

5 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Oi, näyttääpä hyvältä tuo piimä, täytyy kokeilla! :) Herkullisen näköisiä ohjeita muutenkin!

tyttism kirjoitti...

Hei, valistapa mua, onko siis olemassa vegaanisia margariineja, kun eikö nuo Sunnuntait ja keijut ole kuitenkin maitotuotteita?

annika kirjoitti...

Hei Tytti, toki on olemassa. Esim. tummansininen (70%) ja vaaleansininen (40%) Keiju on vegaanisia. Lisäksi joku vaaleansininen Flora on muuten vegaaninen, mutta en muista, onko siinä oleva D-vitamiini eläinperäistä vai ei. Itse en ole ollut tuosta D:stä niin tarkka.

Sanna kirjoitti...

Voiko tuon piirakkapohjan tehdä ilman tofua? Ennimittäin käytä ollenkaan soijatuotteita.

annika kirjoitti...

Sanna, en tiedä. Kannattaa ehkä kokeilla ylipäänsä jotakin muuta ohjetta, koska yleensä piirakkapohjissa ei ole tofua, ja tässä se on juuri se juju. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...