tiistai 27. heinäkuuta 2010

Snickers-kakku

Tein kaverin läksiäsiin hurjan makean kakun, josta tuli aika kauhean näköinen, mutta ihanan makuinen. Ohje oli Dinan maailmasta, jossa kakku on tosi hieno. Kakku katosi hetkessä parempiin suihin, vaikka oma versioni näyttikin lähinnä kasalta erilaisia suklaa-asioita. Onneksi kotona odotti vielä seuraavaa aamua Ollin tekemä versio kakusta. Alla vehnätön muokkaus alkuperäisestä ohjeesta. Itse asiassa tehtiin vain puolikas tuosta ohjeesta, mutta laitan tähän nyt kokonaisen kakun ohjeen.


SNICKERS-KAKKU

Pohja:
0,5 dl sokeria ja 1 tl steviaa TAI 1,5 dl sokeria
2 dl quinoajauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl ruokasoodaa ja 1 korkillinen etikkaa
3 rkl kaakaojauhetta
100 g sinistä Keijua
2 dl marjamehua

Kostutus:
1 dl mehua

Suklaakermavaahto:
1 dl soijavispikermaa (painepullossa, SoyaToo, tosi hyvää!)
50 g tummaa suklaata

Kinuski:
1 dl soijakermaa
1 dl ruokokidesokeria (tai fariinisokeria)

Lisäksi täytteeseen:
1 1/2 dl suolapähkinöitä

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1/2 dl suolapähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinälevitettä (esim. Euroshopperin on vegaanista)

Valmista ensin pohja. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää sitten sula margariini ja neste joukkoon ja sekoita kevyesti. Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Rouhi suklaasta pieniä paloja esim. kuorintaveitsellä ja lisää kermavaahdon joukkoon.

Valmista seuraavaksi kinuskikastike. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja sekoita, kunnes kinuski sakenee.

Leikkaa kakkupohja kahtia ja kostuta molemmat puolet. Kaada kinuskikastike pohjan päälle ja ripottele päälle suolapähkinöitä. Levitä vielä suklaakerma täytteeksi ja laita toinen puoli kakkupohjasta täytteiden päälle.

Valmista viimeiseksi kuorrutus. Sulata suklaapaloja vesihauteessa, kunnes sulamatta on enää muutama pieni suklaapala. Nosta suklaa pois vesihauteesta ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon vielä hasselpähkinälevite sekä suolapähkinät. Levitä kuorrute kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin kovettumaan.

1 kommentti:

juille kirjoitti...

Tätä on pakko kokeilla! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...