maanantai 16. elokuuta 2010

Burgermeister!

Joutsenossa järjestettiin viikonloppuna Kontufolk-festivaali, jossa otimme ensiaskeleemme ruoan myymiseen. Valmistimme festarivieraiden ravinnoksi soijaleikeburgereita, ja vastaanotto oli todella positiivinen. Kumpanakin päivänä burgerimme loppuivat yöllä yhdentoista aikoihin kesken, ja moni nälkäinen tuli miltei itkua tihrustaen kyselemään lisää.


Eniten mieltä lämmitti järjestysnaiselta kuulemamme juttu, että eräs pariskunta oli tullut paikalle moottoripyörillä ja pyytänyt päästä kojullemme ostamaan burgerit, vaikka heillä ei ollut festarilippuja. Olivat kuulemma hampurilaiset haettuaan körötelleet heti pois. Ja nämä festarit järjestettiin vielä tosi syrjässä, että olivat varmaan jonkinlaisen matkan ajaneet burgereitten takia. :)

Aika tauotta saatiin hampurilaisia vääntää, mutta se oli mukavaa.

Vaihtoehtoina meillä oli ruispalaan tai vehnäsämpylään tehty purilainen ja lisäksi kolme eri kastikevaihtoehtoa: oliivi, curry tai valkosipuli.HAMPURILAISET

ruispaloja ja/tai sämpylöitä
soijaleikkeitä
salaattia
tomaattia
suolakurkkuja
sinappia ja ketsuppia
kastiketta

Soijaleikkeet

Keitetään leikkeitä soijakastikkeella miedosti maustetussa vedessä. Puristellaan lopuksi ylimääräinen vesi pois (esimerkiksi sellaisella perunamuussisurvimella). Marinoidaan öljystä, soijakastikkeesta, valkosipulijauheesta, paprikajauheesta, valkopippurista ja vedestä tehdyllä marinadilla. Paistetaan rapeaksi. Kaasumuurikka oli aivan loistava paistamiseen, koska sillä sai niin paljon paremman makuista tavaraa kuin sähköliedellä. Tuli taas ikävä kaasuliettä omaankin keittiöön.

Kastike

öljyä
auringonkukan siemeniä
vettä
suolaa

Laitetaan öljyä, auringonkukansiemeniä ja vettä suurin piirtein keskenään yhtä suuri määrä syvään astiaan. Lisätään hieman suolaa ja tehdään sauvasekoittimella tasainen massa. Vettä voi lisäillä hieman, jotta saa hieman juoksevampaa, koska kastike jämäköityy helposti. Tämän jälkeen lisätään tahnaan joko currya tai valkosipulijauhetta (valkosipulia) tai oliiveja ja surrutetaan hieman lisää.

6 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä! Myös teidän hinnoittelu näyttää hyvältä - täällä Hesassa soijaburgerit on poikkeuksetta vähintään kuusi euroa kappale.

Elina kirjoitti...

Näyttää hauskalta puuhalta! Mäkin haluaisin isona ryhtyä soijaburgerikauppiaaksi.

janne manérus kirjoitti...

Soyappetitin soijafileitä ilmeisesti sis käytitte. Hyvinvarustetuista marketeista ja luontaistuotekaupoista. Linkki tähän leviää FB:ssä yms. ja tavoittaa ihmisiä keille soijaleikkeet on uusi juttu

annika kirjoitti...

Kuuden euron hinta leivän kokoisesta hampurilaisesta on kyllä aika hurja.. Siksi päädyimme hintaan 3 e, mutta ehkä hinta vois olla myös 4 tai 4,5 e, mutta ei kyllä korkeampi.

Ja joo, Soyappetitin kuivatavaraa ovat nuo käyttämämme soijafileet.

aleksi kirjoitti...

hauska tollanen ghetto burgeri juttu, vois itekin johokin kadunvaltauksene meen myymään punkkareille :)


en kyllä ikinä ruispaloihin vaan omaan leipään mutta se on tää leipurin pallo jalassa

Tupu kirjoitti...

Siis, aivan mieletön idea ja ah varmaan niin hyvää ettei sanotuksi saa.
Kiitos sinulle Joutsenonleivän selvityksestä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...