torstai 26. elokuuta 2010

Paistetut omenat

Miksi nähdä vaivaa omenapiirakan vääntämiseen, kun pannulla kiepsautetut syksyn omenat ovat nopeampia ja jopa herkullisempia - ainakin kermavaahdon kanssa syötynä.


PAISTETUT OMENAT

omenoita haluamasi määrä, esim. 1-2 per henkilö
öljyä
1-2 rkl siirappia

kaura-/soijakermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
(kanelia)

Omenat leikataan suuriksi lohkoiksi ja paistetaan pikaisesti öljyssä ja siirapissa, niin että omenat saavat pinnalta hieman väriä, mutta jäävät sisältä rapsakoiksi. Nautitaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Päälle voi ripotella kanelia, tai voi tehdä kanelikermavaahdon.


Kieltämättä meidän annoksissa oli melkein enemmän kermavaahtoa kuin omenaa..

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ooh, kuulostaa herkulta! Uuniomenoitakaan en ole muuten tehnyt aikoihin...

Elämänkulkija kirjoitti...

Tuota täytyy kokeilla! Omenapiiras on aika muka niin työlästä. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...