torstai 7. lokakuuta 2010

Pisang goreng


Yllä oleva kuva on otettu kesällä ilmeisesti karviaispensaassa. Pisang goreng tarkoittaa paistettuja banaaneita ja on yleinen herkku Indonesiassa ja Malesiassa. Oikeaoppisesti banaanit halkaistaisiin, kieriteltäisiin taikinassa ja uppopaistettaisiin, mutta banaanilettutyyppinen ratkaisu on helpompi.


PISANG GORENG
eli indonesialaiset paistetut banaanit

1 dl (vehnä-/kikherne-/tattari-/tms.)jauhoja
1 dl soijamaitoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl intiaanisokeria
1 rkl öljyä

2 kuorittua ja pilkottua banaania

1. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää banaanit viimeisenä. Anna taikinan turvota hetki.
2. Paista paistinpannulla runsaassa öljyssä taikinasta paksuja lettuja.

3 kommenttia:

juille kirjoitti...

Menee kokailuun, ehdottomasti. Ehkä jo tänä iltana :)

juille kirjoitti...

Siis kokeiluun. Toi kuulosti ihan väärältä..

juille kirjoitti...

Eilen tein, ja ei voi kuin kehua! :) (http://juilles.blogspot.com/2010/10/banaanilettuja.html)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...