lauantai 4. joulukuuta 2010

Hamppukeksejä


Olen tehnyt näitä keksejä viime aikoina vähän turhankin useasti, koska näissä on mukavaa terveellisyyden tuntua. Voi olla, että jossain vaiheessa korvaan hampunsiemenet suklaapalasilla, jos haluan vielä herkumpaa. Ohje on Vegaanin uudesta keittokirjasta.

HAMPPUKAAKAOKEKSIT

50g vegaanista leivontamargariinia
vajaa 1 dl sokeria
2,5 dl jotain jauhoja, esim. tattari, vehnä tai speltti
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl paahdettuja hampunsiemeniä
0,5 dl vettä tai öljyä

Sulata margariini, anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini, sekoita tasaiseksi. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat pyöräytettyä taikinasta pallon. Tarvittavan veden määrä vaihtelee jauhojen karkeuden mukaan. Rullaa taikina leivinpaperin päällä pötköksi ja leikkaa siitä 1 cm paksuisia viipaleita. Paina viipaleet kostutetulla haarukalla litteiksi. Paista 200 asteessa 10-15 min. Anna keksien jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...