tiistai 21. joulukuuta 2010

Helppo banaanicurry


Tämä on kuulemma helppo ja herkullinen. Toimin tässä vain kuvaajana ja ruoasta nauttijana. Suosittelen kokeilemaan banaanin ja kookosmaidon yhdistelmää myös suolaisissa ruoissa!

BANAANICURRY

kasviksia, tässä 1 pss pitkiä vihreitä papuja ja puoli pussia pakasteherneitä, mutta esim. parsakaali, kukkakaali ja purjo kelpaavat myös
keitettyjä soijapaloja tai pilkottua tofua
2 banaania
1 sipuli
1 tlk kookosmaitoa
soijakastiketta
valkosipulia
currya

Pilko kasvikset haluamasi kokoisiksi ja paista niitä öljyssä. Lisää kookosmaito, banaani ja mausteet ja anna hautua tovi. Lisäkkeeksi käy melkein mikä vain. Meillä syötiin taas kerran tattarin kanssa, tällä kertaa jopa kotimaisen sellaisen.

3 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Nam, tää kuulostaa hyvältä! Osaatko sanoa, mitkä pavut olisi niin mietoja, että voisin korvata soijan proteiinilähteenä pavuilla? Valkoiset pavut ehkä? Tai keksitkö jotain muuta, mitä tofun sijaan voisin käyttää?

marja kirjoitti...

Mistäs löysit kotimaista tattaria? :)

annika kirjoitti...

Tytti, soija-asioita ei ole pakko laittaa tähän ollenkaan. Jos jotain protskuja haluaa laittaa, niin varmaan melkein mikä vaan papu tai punaiset linssit kelpaa. Mut ei tosiaan oo välttämätön.

Marja, eräs tuntemani rouva Haminasta oli ostanut sitä suoraan viljelijältä jostain niiltä main, ja ostin sitten tältä rouvalta, koska olin niin innoissani kotimaisen tattarin löytämisestä. Maksoi 4 e/kg, eli aika tyyristä. En millään kyllä muista, millä paikkakunnalla tämä viljelijä asui. Jossain Kymenlaaksossa varmaan kuitenkin. Kaupasta en ole löytänyt, paitsi jauhoja: http://www.keskisenmylly.fi/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...